Växtlighet m.m

En hel del mil i bilen har det blivit i veckan = vila för kroppen. Å andra sidan har jag fortsatt målningen när jag kommit hem. Så nu är det klart! Skönt att kunna bocka av grejer på att-göra-listan! Vila för knoppen har det väl däremot inte varit; som vanligt är man ringrostig efter semestern och blir tröttare än vanligt.

När vi bodde lite norr om storstan hade vi ett körsbärsträd. Det blommade så vackert på våren med rosa blommor och gav oss hyfsat rikligt med körsbär. När vi flyttade hit köpte vi efter några år ett igen. Det dog efter sådär två år, gissar att en kall vinter tog det.
 
Men vi är ju envisa, så vi köpte ett nytt, som hävdades skulle klara växtzonen. Det har fått grova smälla av nya kalla vintrar, men verkar nu ha härdats och blommade rikligt i våras. I år betalar det oss dessutom med en hyfsad mängd bär! Goda är de också.
 
 
Men rosa blommor har inte det här trädet, de är vita. Så vi köpte ett träd till, som absolut skulle ha rosa blommor. Men nej, även det blommar med vita blommor.....det har också haft en hård uppväxt men nu verkat acklimatisera sig. Inte mycket bär på det, men båda träden har vuxit hejdlöst den här sommaren, både på höjden och bredden.
 
Rosa blommor har vi däremot i dammen; de finaste näckrosor man kan tänka sig! Det här är den tredje vi ser i sommar, kan ha missat någon under semestern.
 
 
En riktig Lotusblomma! Förra året fick vi bara en, men var glada och förvånade över det, eftersom näckrosen var nyplanterad då. De är lustiga de här, man ser dem som en stor knopp länge under ytan innan de kommer upp. När de väl kommer upp så slår de ut långsamt, men varje kväll sluter de sig igen och öppnar sig (olika takt beroende på vädret) igen på morgonen. När de tycker sig ha gjort sitt slutar de öppna sig på morgonen och börjar sakta sjunka ner i vattnet igen. Exakt på samma sätt som de kom upp.
 
Apropå växtkraft lär det bli gräsklippningsrace i morgon när vi kommer upp till stugan, med tanke på hur många gånger vi klippt gräset här hemma sen vi åkte därifrån, kan jag ana hur det ser ut......
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0