Helgresumé

Haft en härlig (som vanligt) helg uppe i stugan. Hade sådan tur att lördagen bjöd på riktigt bra väder och vi fick sitta ute i solen och äta. Helt säkert var det sista gången för säsongen. Redan nu står solen så lågt vid matdags att man snabbt inser att när vi kommer tillbaka nästa gång har den förmodligen redan gått ner vid den tiden.
 
Självklart har vi bastat, och badat i sista stund innan ljuset försvunnit, lite speciell känsla det också.
 
Lagt lite tid på att bestryka det omålade träet runt altanen med linolja. Linoljan ger djupare färg och lyster till träet och det är roligt när man ser att det blir så mycket bättre, dessutom förlänger livslängden på träet, det är ju ordentligt utsatt för väder och vind. Och så blir det så mycket snyggare mot det vita staketet!!!!
 
 
Vi planterade ett gäng jordgubbsplantor i våras. De blommade snällt och gav oss några smakprover. Men de vill inte sluta blomma! Det är fortfarande hur mycket både kart och blommor som helst! Hoppas det inte kommer nån frostnatt och nyper det hela innan vi kommer tillbaka!
 
 
Helgens riktigt stora projekt har annars varit grävning. En stor maskin har härjat runt. Kära maken och gubbsen i de närmaste husen har slitit rejält för att hänga med maskinen för att fixa det de skulle. Fascinerande skicklighet av de som kör sådana maskiner; de vet på millimetern var de har skopan och kan snyggt skala av den uppgrävda jorden från gräsmattan när den ska läggas tillbaka igen - utan att alls skada gräsmattan.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0