Vatten

Häromdagen pratades det om vatten på radion. Vatten vi använder i våra hushåll och kvalitén på det, tillgången till det osv. Bland annat pratades om att en metod hade tagits fram för att utvinna/göra om bajs till vatten. Låter ju inte speciellt tilltalande. Men vatten är ju en bristvara. Inte här i vårt land, vi är lyckligt lottade. Dock finns det områden här där tillgången inte är så värst god och där det finns problem med att saltvatten tränger in i brunnar, såklart är det kustområdena.
 
Har i ganska många år haft en tanke om detta med det vatten vi använder, och idiotin i att använda färskt, fint dricksvatten att spola våra toaletter med. Kan faktiskt inte för mitt liv förstå, framför allt numera med all den återvinning som ska ske av allt möjligt, varför inte vatten från tvätt- och diskmaskiner återanvänds, just till att spola toaletten med? Hur svårt kan det vara att samla upp det vattnet i en tank, i eller utanför huset, och använda det i stället? En liten mätare som talar om ifall det är slut i tanken, och möjlighet att då slå om till vanliga ledningarna? Dessutom få automatisk rengöring av toaletten när man spolar med tvättvatten!!!
 
Har aldrig hört den här tanken diskuteras ens en gång, eller så är det jag som är för dum för att inse varför det inte skulle gå....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0