Stugan igen

I söndags fick jag verkligen TVINGA mig själv att putsa klart fönstren. Visst är det ett jobb där man verkligen får ett synligt resultat, men ganska tråkigt och framför allt får man ont i både händer, axlar och armar, man får ju ta i en del!
 
När det var gjort blev det en sväng upp i skogen för att se om det ändå inte kommit upp lite mer svamp. Efter mycket letande hittade vi 4 gula kantareller och en handfull trattisar. Det är så sanslöst torrt i markerna så det finns inte en chans till svamp. Vi har ett litet kärr i berget snett ovanför vårt hus där det emellanåt är så mycket vatten att det knappt går att ta sig förbi på stigen som går där. Nu fanns där ett djupt hål i mitten av det, med massa spår av älgar och annat som stått och grävt med klövarna för att gräva fram lite vatten. En halvmeter ner i hålet fanns det lite dyigt vatten. Det säger en del om förutsättningarna för svamp.
 
 
Men när vi nu ändå fick leta i 1,5 timma för att hitta detta, så tas det såklart tillvara.
 
På kvällen lätt stress när en veckas arbete på bortaplan skulle förbereras och kläder packas. Så sedan i går kväll sitter jag i stugan igen. Solokvist till slutet på veckan då vi ska ha en skööööön, avkopplande helg med bastubadande och trevligt fixande och donande. Exakt vad får vädret avgöra, det finns både ute- och innefix att ta hand om.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0