Skön fredag

Nu har det gått en hel del veckor in på höstsäsongen och det har varit hektiska sådana. Många besök som ska hinnas med och många mil som ska köras. Dessutom många bortanätter och isär-nätter. Det sliter. Vi känner båda två att vi börjar vara lite trötta, för att uttrycka det milt.
 
Fredag idag och det är ju en dag som brukar ägnas åt att hinna boka för nästa vecka (det man inte hunnit tidigare i veckan), bokföring och allmänt pappersarbete. Förhoppningsvis även lite fritid på eftermiddagen för att hinna med hus, hem och trädgård.
 
Idag blev det mest av det första - boka för nästa vecka, för det fanns inte många stunder över till under Jämtlandsdagarna. Nu är det hjälpligt bokat, resten får tas på uppstuds.
 
På eftermiddagen denna sensommarens sista varma, soliga smekning rycktes de spretiga, tråkiga penseérna från i våras upp och ersattes med ljung och någon gråsilvrig hängande växt. Borde såklart tagit bild......och en av pelargonlådorna tömdes på plantor som fick flytta inomhus.
 
Dessutom vittjades grönsakslandet på palsternackor som var tänkta att få vara tillbehör till mormors goda kycklinglevergryta, men med det härligt varma vädret så ändrade vi oss och grillade kotletter och gjorde en gratäng av de goda rötterna i stället.
 

Gjorde egentligen precis som om det varit potatis med kryddning och allt, och det blev precis lika gott, faktiskt nog godare! Palsternackor har ju både mer smak och även en liten sötma som inte potatis har. Kommer att upprepas! Och såklart en väldig tillfredsställelse med egenodlat och giftfritt!
 
I morgon blir det en resa ner till storstan för att träffa barn och barnbarn, det ska bli så alldeles oerhört roligt och är så väldigt efterlängtat! Det känns som väldigt länge sedan vi träffades och i morgon kommer alla att sammanstråla! Underbart!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0