Miljonärer på skattepengar

Läste i kväll Aftonbladets nätupplagas ledare (gissar att det är detsamma i pappersvarianten) om de fyra största vårddrivande företagen och vinsterna de gör. Här kan du läsa den själv.
 
Har så väldigt svårt att förstå hur det kan vara bra för Sverige och oss skattebetalare, att riskkapitalbolag, eller något annat bolag för den delen, får ett estimerat belopp för att bedriva vård, omsorg eller skola, och när det visar sig att de kan driva bolaget billigare än skattepengarna de får, får stoppa de "överblivna" pengarna i egen ficka.
 
OK, om det går att ge sjuka, gamla eller barn det de behöver till ett lägre belopp, så absolut ska det göras! Men görs det i kommunal, landstingsägd eller statlig regi, så går bara de antal skattekronor som krävs, åt. Inte flera miljoner mer!
 
Kan någon förklara för mig varför det är bra att gödsla med mer skattepengar än vad som behövs, så gör gärna det!
 
Dessutom har det ju gång på gång visat sig, att både vård och undervisning är undermålig. Och fler jobb ger det inte heller, jobben i både vården och omsorgen skulle ändå finnas där. De här företagen har varit väldigt duktiga på att kapa personal, så det skulle nog finnas fler.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0