Dammbygge - på't igen!

Senare halvan av augusti gav oss ju ingen sensommarkänsla precis; kallt och regnigt, och känslan var ju att hösten skulle bli tidig och eländig.
 
Senaste veckan däremot har ju varit plåster på såren. En värme som vilken svensk normalsommar som helst hade blivit uppskattad för! Soligt, varmt och fint väder, synd bara att man jobbat! Igår på väg hem från Hälsingland talade bilen om för mig att det var härliga +25 i höjd med Hudik! Några mil därefter "rasade" temperaturen ner till 22. Inte tokigt det heller! Att kära maken sen kom hem från sin konferens söderöver och vi fick en grillkväll var bådadera rent njutbart!
 
Fördelen med det här jobbet är ju som jag sagt förut; att till viss del kan jag välja när jag vill göra saker och ting. Som företagare måste jag sköta min bokföring, men om jag gör det onsdag eller söndagkväll spelar ingen roll, huvudsaken är att jag gör det.
 
Så idag, fredag och solen och värmen är med oss, så blev det en del ringande inför nästa vecka på förmiddagen, sedan ägnades resten av dagen åt dammen.
 
Det har ju forslats sten uppifrån stugan och hit under sommaren. En del har kommit på plats runt dammen, mer eller mindre välplacerade.
 
Idag har jag skaffat mig lite träningsvärk på att förflytta stenar. Från upplaget till dammkanter, plus att jag byggt om i princip hela stensättningen i lilla bäcken. Är inte alls färdig, fortsättning följer i morgon har jag tänkt. Men det känns som jag är på rätt väg! Några stora stenar har placerats i själva dammen, och växterna har spritts ut.
 
Placeringarna av stenar runt dammen tror jag att jag är klar med, men sen ska det till ett varv till bakom dessa stora. Dammduken som fortfarande breder ut sig ska först klippas av och sedan vikas upp för att förhindra att vattnet svämmar över, och hållas uppvikt av en rand stenar. Färdig sen? Nej, det tror jag inte. Det här är nog ett projekt som är everlasting! Men hur mycket är det som är perfekt från början och inte behöver förbättras? Precis som att jag byggde om bäcken är det ju en stor del i det hela, att fila och fixa och trixa och göra om och bättre, tills man känner att ja, det här gillar jag! Men - det här funkar att bygga vidare på (tror jag).
 
 
Och så fick vi ju grilla och sitta ute och äta även i kväll.....ljuvligt!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0