Blir bra det här!

Hemma igen, såklart härligt, förvånad över att alla blommor inne överlevt en vecka utan vatten och med högre temperatur inne än vi normalt brukar ha. Det var ju inte alls meningen att det skulle bli så varmt. Har inte haft element på än, utan eldat när det behövts. Men ska man vara borta en vecka är det ju trevligt om det inte är totalt utkylt när man kommer hem. Men lite svårt att veta vilken nivå elementen ska ställas på, och det blev lite för mycket. Å andra sidan känner man sig välkommen hem!
 
Lite vånda hade vi igår kväll över att lämna kära stugan med bastubad och annat trevligt. Byggnationerna har gått mycket snabbare än vi förväntat. Nu är även det randiga rummet färdigt, förutom att en taklampa ska upp (håller på att tillverka en) och en lådförvaring med galgstång lika som den i andra rummet.
 
Tyckte de vita gardinstängerna såg nakna och tråkiga ut, så det fick en liten snörboll på sig, blev bättre!
 

Hallen har fått panelbrädor på sig på tre väggar, den fjärde ska det byggas garderober på. När de blir vitmålade kommer det att bli kanonbra!
 
 
Det tråkiga taket ska också åtgärdas, men det får bli först till sommaren när det går att stå ute och måla. Men skåpen kommer att börja byggas på redan nästa resa dit upp! Så roligt och tillfredsställande att se ritningarna och idéerna jag haft och gjort bli verklighet. Och att det blir snudd på bättre än vi vågar tro! 
 
 

Härligt många blir vi!!!!

När vi varit här i stugan har vi ju nu i en hel del år använt oss av mobilt bredband. Det har funkat ganska bra. Tills nu. Vet inte om det är någon förändring Telia gjort eller om det är tillfälligt. Tidigare har vi haft 3G, inte alltid med så  bra mottagning, men funkat bra. Nu är det något som heter EDGE, trots fem staplar på mottagningen så är det oerhört segt.
 
Försökte göra ett inlägg igår, men ingen bild lyckades bli uppladdad. Lade ner försöken till slut. Det kan bli något försök framöver att visa vad som hänt här.
 
I morgon avslutar vi vår härliga höstsemestervecka här och åker hem för att ta emot barn och barnbarn som alla kommer på fredag kväll.
 
Att sonen med familj skulle komma var planerat sen ganska länge, sedan anmälde döttrarna sin ankomst den ena efter den andra. Reaktionen när den första anmälde sin och sambons ankomst var nog inte den bästa "hur ska vi få plats?", med ett rum fortfarande under renovering? Men när jag fick tänka en sväng till inser man att, såklart funkar det!
 
När sedan dotter nummer två också anmäler sin och sambons ankomst känner man sig lite mer luttrad; skitkul! Ta med luftmadrasser! Ni får sova i vardagsrummet! Konstaterade att vi måste bygga ut matbordet; det är byggt för åtta personer och nu är vi tio. Då behöver vi också fler stolar till det, men det står nog ett par i lagårn, de tar vi!
 
Och så får det bli. Ser så alldeles VÄLDIGT mycket fram mot helgen! Det är länge sedan de alla var hos oss samtidigt och då fanns inte barnbarnen. Tycker att det är så värdefullt att få några dagar tillsammans allihop! Även om kön till den enda toan blir lång...!

Må-bra-fixande!

Mycket regn har det varit sedan vi kom hit, spelar inte så stor roll den här tiden på året. Så idag när det sprack upp och blev en solig, men blåsig dag så njöt vi mest solen som en hjälp i inomhusarbetet.
 
Randiga rummet är nu färdigtapetserat, gardiner och rullgardiner uppsatta. Vet inte om jag skrivit om gardinen jag hittade på Myrorna hör i stan, som passar så himla bra till tapeterna och rummet, både färg- och idémässigt?
 
Så här blev det:
 
 
Visade sig ju att när gardinen delades så var den som gjord att passa både i fönstret och över den nya altandörren! Det som är kvar är att flytta sängen lite, sätta upp ett element. Fixa lite tavlor, dels till den vita brädväggen och även på ömse sidor om fönstret. Och fixa lite roliga ändknoppar till gardinstängerna! Har börjat spåna på det. Juterep, hönsnät, vi får se!
 

Och så har jag målat "vattenskåpet". Fortfarande maskeringstejp kvar, det kan vara så att åtminstone vissa delar måste få mer färg på sig i morgon. Men det blir väldigt bra! Visst tar det väl mycket plats i rummet, men alternativet, att plugga igen vatten- och avloppsrör, kändes tokigt. På det här viset har vi ett litet "grovkök" som är hyfsat väl dolt.
 
Medan jag har målat har kära maken redan gått vidare till nästa projekt; den nya hallen. När det är roligt går det fort, så hela väggen mot "vita rummet" har blivit brädbeklädd idag! Den är såklart fortfarande träfärgad, MEN vilken skillnad det blev i hallen! Helt plötsligt blev den mycket större och det börjar synas vart vi är på väg!
 
Och så föddes en ny idé vid middagsbordet angående hallen! Vi är väldigt nöjda!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blocket-ocker!

Härliga, underbara dagar har vi här i stugan. Njuter och varvar ner.
 
Gjorde meny innan vi åkte med bara favoriträtter som nu betas av. Idag blev det en gryta med bacon och kycklinglever med kokta palsternackor till, ett recept från min mormor. Just de tre smakerna; bacon, levern och palsternacka gifter sig så himla bra!
 
Randiga rummet som vi hållit på med sedan i våras är snart klart, kan nog komma bild någon dag. Skåpet som döljer en liten diskbänk är nu färdigbyggt och jag har målat det en sväng i dag, blir ytterligare en i morgon , sen får vi se om det räcker.
 
Med tanke på soffan vi beställde häromdagen tänkte vi att vi skulle lägga ut den lilla tvåsitssoffan och fåtöljerna vi har här, på blocket. Skrev det som behövdes och när jag skulle bifoga bilder såg jag vad kostnaden var 200 spänn!
 
Vi hade tänkt oss tusen spänn för det hela och att då betala 20% av det, oavsett om man får det sålt eller inte, känns snudd på som ocker. Kör det nog hellre till Myrorna, så gör vi en god gärning. Eller om någon vill ha det?
 
 
 

Soffa beställd!

Stora svängningar i vädret; i går var det värsta snöyran när vi gick till sängs, under natten har det tydligen varit mer eller mindre full storm och skyfall. Regn och blåst av det värre slaget har fortsatt och under förmiddagen försvann elen.
 
Vi följde vår planering och åkte till stan och Mio för att försöka hitta en bra soffa. På vägen dit såg vi ett par bilar från Vattenfall som förmodligen åtgärdade något träd som fallit över någon ledning.
 
Soffa hittade vi och beställde. Går det som tänkt levereras den i december när vi är här igen. Ungefär så här ser den ut:
 
 
Inte fullt så ljus, sandfärgad. Och så blir det en konventionell hörnsoffa, ingen schäslongdel, men två nackstöd följer med, men inga armstöd. Det blir nog bra, tror jag! Väldigt spännande att få hit!
 
 

Äntligen!!!!!!

Oj oj oj, vad vi har sett fram mot den här veckan som nu är i antågande! Höstens stora begivenhet, vårt andrum i höstens många, långa veckor med bara svarta arbetsdagar och inga extra små röda dagar; veckan före Allhelgonahelgen som sedan många år betyder en semestervecka för oss. Inte en solvecka söderöver, kunde blivit så om sommaren varit dålig, utan en vecka i stugan. Tomt i stugorna runt om, lugn och skönt. Få ta dagarna som de kommer, bygga och fixa vidare i ombyggnadsprojektet, basta, god mat och dryck, sova tills vi vaknar, kanske en extra lur på eftermiddagen. Kort sagt: kvalitetstid!
 
Snodde till oss en extra dag och är alltså redan här; ljuvligt, härligt skönt! Tyvärr verkar det som att vintern också är och hälsar på:
 
 
Tror ändå inte att det kommer att bli så mycket mer än några centimeter. Och det är OK.
 
I morgon ska vi till stan och leta ny soffa. I många år har vi ju haft en liten tvåsits samt ett par sköna fåtöljer. Nu när familjen växer så känns det viktigt med en soffa som rymmer fler. Även om man vill ha sol, värme och altanhäng på sommaren när folk kommer och hälsar på, så ser ju inte alla sommardagar ut så, dessvärre. Då känns det bra att rymmas inomhus också!
 
 
 

Naprapatbesök

Har i väldigt många år haft en liten "spärr" i min ena axel. Tex när jag legat och solat med armarna ovanför huvudet har jag varit tvungen att ta hjälp av den andra handen/armen för att liksom lyfta ner armen, det har tagit emot och gjort ont att få ner den av egen kraft.
 
Är nog egentligen enda läget jag känt av det, och något till, men solläget inträffar ju inte så ofta tyvärr, så det har liksom inte varit något problem.
 
Tills för några veckor sedan, då det abrupt förvärrades och började bli svårt att även göra andra saker och ömmade där armen möter axeln.
 
Så idag har jag varit hos naprapaten. Tydligen är det en muskel som svullnat och som kläms under ett "axelben" när jag höjer armen. Blivit behandlad med först lite massage, sedan kändes det mer som misshandel.
 
Det här hittar jag när jag söker på nätet. http://impingement.nu/
 
Har även fått ett gummiband som jag ska använda att träna med och ska sedan tillbaka om ca 4 veckor. Det svåra nu blir ju att komma ihåg träningen.....
 
Riktigt höstruskväder idag, bilen som i söndags var ren och fin är nu efter två slaskdagar värre än den var. Å andra sidan är ett lager borta....
 
Det positiva är att vi börjat nedräkningen för semestern nästa vecka! Ska bli alldeles oerhört fantastiskt underbart skönt!
 
 
 
 

Svamp och mordplats

Ja, så var helgen slut, igen. Varför går de så vansinnigt fort? Arbetsdagarna går ju inte alls lika fort.....
 
Ändå, alltid när man tittar bakåt, känns det som om tiden bara flyger iväg. På gott och ont.
 
Vi har haft en helg utan det utlovade regnet, förutom en natt, men det gör ju mindre. Har fått mig ett par sköna skogsturer och hämtat lite svamp. Det rejäla regnet vi hade tidigare har gjort nytta, lite svamp hade kommit. Blir det inte för mycket frost framöver, kan det kanske gå att hämta mer om ett par veckor.
 
Två sådana här omgångar blev det, totalt 6 påsar svamp i frysen!
Under en av svängarna gick jag på en mordplats, gissar i alla fall att det måste vara det:
 
Men inget blod, inga ben, men den tomma rundeln i mitten var liksom lite skålad. Men vilket djur hinner ta en fågel? En ganska stor, av fjädrarna att döma.

Östersund, Åre m.m.

Kväll två av två i min ensamhet i det här tjusiga, lyxiga hotellrummet i Östersund:
 
Men det som behövs finns ju. Ävenså en minimal frukostbuffé. Men det är billigt och med bra parkeringsmöjlighet.
 
Dagen har till stor del tillbringats i och kring Åre.
 
Åreskutan döljs av de låga molnen. Den första bilden är tagen från andra sidan Åre, västerifrån.
Duggregn och mulet, men förhållandevis milt, så med facit i hand hade jag inte behövt vinterdäcken som jag fick pålagda i söndags. Men sånt vet man ju inte i förväg, och det har nog varit lite mildare än prognoserna talade om. Och å andra sidan är det ju bra att köra ett tag på barmark för dubbens skull innan vintervädret kommer.
 
En annan nyttig sak som gjordes i söndags var att göra en rensning i klädkammare och garderob. Har ju så förtvivlat svårt att slänga saker... Men den här gången lyckades jag fylla två (!) stora sopsäckar med kläder! En bedrift för att vara jag. Om det syntes efteråt att det blev massa plats? Inte då! En trådback lyckades jag få helt tom, några backar mindre överfulla. Men i övrigt ser det lika fullt ut..... Måste ta i med hårdhandskarna!
 
 

Det mesta av det bästa!

Haft ett par väldigt trevliga dagar med nöjen av olika slag. Först en sväng med det flytande nöjespalatset som visade sig att vara helt i vår stil den här gången. Mådde så bra på dansgolvet så svetten flödade och träningsvärken hittade sin plats i benen dan därpå!
 
En sen middag med Vickie och Sasha i går kväll, som vanligt hög nivå både på humör och ljudnivå, love it! 
 
Innan vi åkte hem idag fick vi några härliga timmar med barnbarnen och deras föräldrar.
 
 
Så alldeles väldigt väl använda två dygn, att hinna med det mesta av det bästa! De som saknades var Kim och Markus som gav sig iväg på älgjakt ungefär när vi kom. Å andra är de så snälla så vi fick låna deras lägenhet att sova i!
 

Regn

Idag kom regnet. Och då menar jag REGN. Skulle upp till Kramfors och sedan Härnösand och resan upp dit brukar ju ta sin givna tid. Den tog längre tid. Hålla hastighetsgränserna gick inte, så fort gick inte att köra. Mörkt som i skymning stundtals. Inte mycket sikt när jag körde om lastbilar. Skönt med färska däck!
 
 
Varför måste det bli för mycket när det blir? Regn i alla fall, mycket sol är lättare att stå ut med.....
 
Gissar att det här regnet också kommer försent för att få fart på svampen dessvärre.
 
Men naturen behöver det. Beskrev ju vårt kärr för ett tag sedan, och älgarna är nog glada nu! Ser enligt prognoserna ut som det ska komma mer regn de närmaste dagarna också, och är egentligen glad att nederbörden kommer nu, som regn, istället för senare, som snö. För oftast är det ju så att både temperatur och nederbörd över året jämnas ut och med den torra sommar och höst vi haft borde vi ha en hel del nederbörd att förvänta.

Irriterande

Vi brukar ju lyckas ganska bra med att samordna våra resor, maken och jag, men nu har det "skitigt" sig. Han var tvungen att åka till  Östersund den här veckan, när jag är hemma och jag åker dit nästa vecka och då är han hemma. Lägg därtill förra veckan när jag var i Umeå, så kan man ju konstatera att vi inte för tillfället sliter ut varandra. Inte kul, men sånt är livet ibland. Bra ändå att vi KAN samordna för det mesta!
 
Emellanåt när luckan mellan två jobb-besök inte är tillräckligt stor att klämma in ett tredje, blir det ibland en sväng i närliggande affärer. I förra veckan blev det ett besök på Indiska vid ett sådant tillfälle. Sprang på en så fin blus som jag bara kände var min,
 
dessutom hade de 20% i hela butiken vilket gjorde att jag inte kunde motstå ett doftljus också. Har aldrig förut varit någon stor anhängare av doftljus. Har tyckt att de mest luktar dölja-doft-på-toa-produkt. Men på senare tid har jag svängt lite, det är ju såklart så även när det gäller dessa, att man får vad man betalar för. Så det här ljuset som då kostade 150:- före rabatten måste ju vara hyfsat, snyggt också, så OK.
 
Doften är helt OK, men det brinner bara ett hål rakt ner. Sånt irriterar mig. Betalar jag bra, vill jag ha bra grejer. Nu var jag tvungen att gräva bort en massa ljusmassa för att det skulle överleva alls, lågan orkade nästan inte längre.
 
 
Drygt hälften av ljuset bortgrävt, och visst, nu lyser det fint igen.....
 
 
Får väl använda det bortgrävda när jag gjuter nya ljus av stumpar, så får jag doft i dem också! Men...blir irriterad!
Och ja, jag vet, dagens I-landsbroblem....
 

Hemma igen

Söndag kväll och tillbaka hemma. Väldigt skönt! Borta är bra, speciellt när borta är i stugan, men hemma är såklart bäst!
 
Haft en riktigt bra vecka däruppe, på alla sätt; bra arbetsväder (= fint) och bra försäljning. Sen blev det ju ännu bättre när kära maken kom! Fast tyvärr blev vädret sämre, dis, moln och dimma. Men eftersom vi slapp regn fick vi fixa det som behövdes ute, hunnit måla en del och lite annat smått och gott. Haft väldigt sköna dagar med god mat, dryck och sköna bastukvällar!
 
Det tråkiga under helgen var att svärmors blodtryck rusade så i höjden att hon fick föras till sjukhus. Förvisso är hon 90 fyllda och det är ju få i den åldern som är så pigga och vitala som hon i övrigt är, men ändå.
 
Hon är kvar på sjukhuset och det ska tas arbets-EKG i morgon, vi får se vad det säger.

RSS 2.0