Hjärtsnörp eller nåt

Berättade ju om mitt naprapatbesök för ett par veckor sedan, min ena axel som krånglar. Det jag inte då berättade om var att jag även bad honom titta på "hjärtkotorna".
 
Har i flera år fått hjärtklappning då och då. Har relaterat det till stress. Hade det även som ganska ung, under småbarnsåren. Tog vid ett tillfälle upp det med en läkare som undrade hur det var med min kondition? Tror att det var efter barn nummer tre, ett par år när jag tränade ganska intensivt. Så jag svarade att min kondition var god. Jaha, sa han, så om jag ber dig gå ut och springa tre kilometer så är det inga problem för dig? Nej, sa jag, och det var det absolut inte då. Har nog aldrig haft så bra fysik och kondition som under småbarnsåren.....
 
Hur som helst så släppte den där läkaren det hela.
 
Många år senare har jag läst att det finns några kotor i ryggen som kan påverka hjärtat och dess rytm och funktion, tror även att jag någon gång varit hos någon naprapat eller kiropraktor som varit på dessa.
 
Hur som helst, så har mina "hjärtslag" de senaste åren börjat oroa mig. Det är ju ändå så att jag  börjar vara i den åldern att pumpen kan börja krångla.
 
Så, jag tog upp det, och han höll med om att det skulle kunna komma därifrån. Han masserade och knäckte lite, och sedan dess har hjärtat hållit sig lugnt.
 
Det lustiga är att gamla svärmor som varit hos läkare under hösten för just hjärtat, fått ungefär samma svar; det är inget fel på ditt hjärta, att det slår ojämnt kan komma från ryggen!
 
För det är ju så, läkare måste utgå från vetenskap och beprövad erfarenhet, eller vad de kallar det. Samtidigt vet de att det täcker inte allt. Min naprapat berättade dock att han hade en hel del patienter som blivit rekommenderade från läkare som gjort sitt, men symptomen ändå var kvar, att få en behandling hos honom.
 
Summa summarum är att axeln inte är så mycket bättre än, men hjärtat har lugnat ner sig! Bra så!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0