Glögg gourmet!

Kära svärsonen bjöd förra julen på en hemmagjord glögg som var helt fantastiskt god. Han var snäll och delade med sig av receptet och vi sa oss att självklart ska vi blanda till den här i GOD  tid! Ju längre den får stå och dra, gärna ett par månader, desto bättre blir den!
 
Pyttsan, att vi kom ihåg det "i god tid"!
 
Men igår "sprang" vi på receptet och skrev upp på inköpslistan det som inte redan fanns hemma. En av ingredienserna var hel kanel. Kryddhyllan på min lokala butik är inte helt liten, men någon påse eller glasburk med hel kanel fanns inte! Tycker att det är lite för tidigt för folk att handla hel kanel till risgrynsgröten....många hyllplatser för malen kanel fanns, men såg inte ens nån etikett för hel kanel...
 
Så det fick bli en liten tygpåse med malen kanel i stället. Om det blir för starkt eller svagt lär visa sig. Nu är den satt i alla fall - julglöggen. Är helt övertygad om att det kommer att bli en ny tradition hos oss!
 
 
1,75 liter godis! Nu ska det stå i några dagar och gotta ihop sig med kryddorna, sedan tillsättas ytterligare godis och sedan MOGNA!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0