Bloggproblem

De verkar ha tekniska problem på den här bloggen. Har ju varit svårt att lägga upp bilder för mig förut och trodde då att det var pga det mobila bredbandet jag använde. Men problemen kvarstår även här hemma. Ibland kan det ta tre försök innan man får upp en bild, ibland går det inte alls.
 
Såg att de skulle ha en uppdatering härom natten och tänkte att nu blir det nog bättre, men det blev sämre. Känns ju inte så kul att skriva och inte kunna bifoga en tillhörande bild när man vill. I går kväll försvann dessutom all text jag skrivit, så då gav jag upp.
 
Frågan är om man ska flytta bloggen någon annanstans? Nån som har erfarenheter av vilka som funkar bra?

Frost

Nu lugnar det ner sig på jobbfronten, besöken glesas ut, man är inte lika välkommen i butikerna. De har full panik inför julen, det byggs torg av olika slag och paniken lurar över om varorna kommer att säljas eller inte.
 
För min del handlar det om att försöka få dem att se att det kommer en tid efter jul, att livet går vidare, folk fyller år, går på middagar osv och kanske vill ha en snygg och smaklig chokladask med sig. Och -  det kommer en Alla hjärtanshelg!
 
Har därför ägnat lite tid i telefonen. Inte min favorit. Men nödvändig, ibland måstig....
 
Skulle dricka lite vatten och såg genom köksfönstret hur solen gjorde björkarna vi har utanför till veritabla glitterträd. Vi har haft minusgrader både natt och dag sen jag kom hem och det har gett ett vackert resultat, frosten har vuxit på sig. Svårt att fånga på bild, framförallt när man har en alldeles vanlig liten kamera, men ändå:
 
 
 
 
Hade ju tänkt få tvätta bilen som är mer brun än grå efter alla färder på leriga grusvägar, men baksidan med minusgraderna är ju att vattnet fryser......
 
 
 
 

Uppdatering från helgen

Lite uppföljning av helgen: hade tur och nederbörden kom som regn, MYCKET regn. Hade sjöar utanför huset och marken var bara lervälling. Så var även grusvägen när jag åkte tisdag morgon. Fick hålla hårt i ratten för att hålla bilen på vägen och var ganska glad att jag inte behövde åka tillbaka dit efter avklarat jobb, utan fick ställa fronten söderut och åka hem!
 
Lovade ju även lite bilder på helgens jobb och fixande:
 
 
Har flyttat om lite tavlor från vårt vintersovrum till det nya randiga rummet, samt hittat en väldigt passande spegel.
 
I Östersund häromveckan hittade jag en väldigt retro sänglampa som blev perfekt ovanför soffasängen också!
 

Vattenskåpet är nu klart:
 
 
Ytterligare bild från hallen:
 
Och självklart blev det lite jul i det här huset också:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Totalt oviktigt och mycket viktigt

Det oviktiga:
 
Den här idén är absolut inte min egen, ser på FB att det är många som gör en "grantomte" och allas är mycket bättre än min. Men lite rolig tycker jag den är ändå!
 
 
Frost på marken fick vi under natten vilket ju passar bra ihop med tomten.
 
Så till det viktiga; läser en del bloggar, bl.a. " Vimmelmamman¨" Lotta Gray. Hon har ett enormt engagemang för utsatta barn, framför allt i Afrika. Läste detta inlägg där igår;
http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/2014/11/24/de-bortglomda-barnen/
och kände att absolut vill jag vara med och bidra till att dessa barn för det första ska överleva, helst också hitta någon som kan stötta och hjälpa dem. Letade också och fann Magda Gad på FB och vad jag kan se, förstå och tro är allt seriöst och pengarna går verkligen oavkortat till barnen. Inga mellanhänder, ingen som ska skära ut sin del av pengen jag skänker. Så det har jag gjort. Fick ganska snabbt mailsvar med tack från Magda Gad. Här hittar du Magda på FB https://www.facebook.com/magda.gad.71?fref=ts

Skön söndag

Spikat mer panel och målat densamma har vi gjort i dag med. Nu är all väggpanel på plats och målad en första gång. Det blir så "ljust och fräscht".....!!! Men det behövs i det här fallet, en hall utan fönster, då krävs det vit färg.
 

Det som syns här är den blivande garderoben/skåpet. Ska komma hyllor och ävenså dörrar, förhoppningsvis nästa sväng. Hade tänkt visa lite fler bilder, men det mobila nätet har sina svagheter, om det är trångt i etern eller vad det kan vara. Får testa i morgon eller när jag kommer hem i stället. 
 
 
I morse var det ännu vitare när vi vaknade, lite snö hade kommit, bara så det täcker marken. Prognoserna för de närmaste dagarna är lite varierande, nån säger regn, en annan att det kommer som snö. Blir det som snö är jag lite illa ute. Gissar att vår väg ner hit är ca 500 meter och att gå den fyra gånger fram och tillbaka med snöslungan tror jag inte riktigt att jag fixar. Framför allt inte om det är blötsnö. Så jag hoppas att de som prognosticerar regn får rätt.
 
Annars är det en lite annorlunda söndagkväll här eftersom kära maken också är kvar. Vi kom ju underfund med någon gång att med lite planering kan man lägga besöken så det inte blir så mycket längre att köra härifrån än hemifrån. Så det har han gjort och stannar alltså kvar. Härligt, tycker jag!
 
 
 
 
 

This is it!

Lördag kväll och strax dags för ännu en sejour i bastun. Är fortfarande så fascinerad över att den där lilla oisolerade byggnaden går att använda vid den här tiden på året! Det var inte vad vi trodde när vi byggde den. Då var siktet inställt på att kunna sitta där under sommaren och titta på vattenglittret från sjön. Resten av året var vi inställda på den lilla bastun inne i huset.
 
Men, i skrivande stund kommer nu maken och talar om att bastun strax är uppe på 90 varma sköna grader, alltså den där nere på stranden! Sååå sköööönt!
 
Och så skönt har vi också haft det de här båda dagarna sen vi kom hit; bastat då såklart, ätit favoriträtter, spikat panel i nya hallen i "sovhuset" och målat densamma. Må-bra-grejer!
 
Fortsättning följer i morgon, då har jag nog hunnit måla allt den första svängen. Förhoppningsvis funkar min idé om seglet som taklampa i det randiga rummet i sovhuset. Gör det det, så blir det bilder på allt.
 
Nu blir det bilder på sjön som hade lite istäcke på sig i längs stränderna när vi kom, men som i natt när temperaturen gick ner till ca -10 i morse var helt isbelagd. Var ute flera gånger i går kväll och hoppades på ett hejdundrande norrsken, men nej. Det syntes att det fanns där, det var ljusstråk norröver, men bara som ljus, inget riktigt norrsken, tyvärr.
 
Ingen snö än, men frostnupet på marken.
 
 
 

Lite avslappning i sikte

Om ett tag kommer det att bli vardagsmat att åka på den nya fina motorvägen, men även idag kändes det helt fantastiskt härligt och så kommer det nog att vara ett tag till! Lustigt vad några mil asfalt kan göra!
 
I dag har en stillsam känsla av gryende avslappning börjat sprida sig i kroppen. Våndan över framtiden hänger fortfarande kvar och tankarna på den mal, så tyvärr är det nog svårt att slappna av helt.
 
Men i morgon jobbar jag mig norröver och kommer att landa i stugan frampå eftermiddagen. Så det är inte den stora avslappningen som infinner sig, men väl den lilla. Att få komma dit, ägna sig åt lite fixande, basta, äta god mat och allmänt mysa, är precis vad vi behöver nu.
 
Även kära maken är lite sliten efter årets mest hektiska period, som nu i princip är avklarad. I kväll är en sån där kväll när man ser fram mot att få åka iväg och jobba i morgon, för man vet vad som kommer när man är klar för dagen!
 
Har lagt ut soffan och fåtöljerna vi har där till försäljning på FB, vi får se om någon nappar i helgen.
 
 

På gräddfilen!

Idag har jag haft min alldeles egen invigning av nya E4:an genom Sundsvall. Åtminstone den delen som nyss öppnats. Snacka om gräddfil!
 
I söndags eftermiddag öppnades den södra delen, från där vi kommer ut på E4 fram till den omtalade bron över Sundsvallsfjärden. I går åkte jag söderut till Söderhamn och Bollnäs, så då fick jag inte njuta den nya vägen.
 
Men idag! Skulle upp till Sollefteå och det var en härlig känsla att få glida in på den nybyggda delen. Istället för den vanliga 70-skylten få se en 110-skylt och ha motorväg framför sig!
 
Några gråmulna suddiga bilder från hemvägen:
 
 
Inte så upphetsande för utomstående att se kanske, men för oss som harvat på den gamla 70/50-vägen, med pensionärer i bilarna, var det helt sagolikt. Tog ungefär 10 minuter mot tidigare 25. Underbart!
 
I mitten på december öppnar sedan själva bron. Kommer nog att åka den när jag har bråttom, annars blir det nog vägen genom stan för att slippa broavgiften. Som de tvingade på oss, trots löfte om motsatsen.
 
Sundsvallsbron september 2014
 

Grå och trist

Så har helgen gått, nån höjdare har den inte varit precis. Grått och trist väder, lika grå och trist har jag känt mig, och varit.
 
Skiten från i torsdags maler fortfarande i huvud och kropp, men ilskan kanske blivit större.
 
Vi har haft en ganska aktiv helg och det har nog varit bra, varit utomhus en hel del, säkert nyttigt ändå. Eldat bort massa ris efter trädfällningar och annat skräp. Tvättat bilen som var svart i stället för grå efter en vecka med blöta, smutsiga vägbanor.
 
Och silat av kryddorna från glöggen, tillsatt sockerlag och citronsaft och därefter buteljerat. Nu står den mörkt och svalt i skrubben under trappan och får mogna.
 
 

Bryta ihop

och gå vidare. Det är ju så man ska göra. Har själv sagt det många gånger, på skämt, just för att det är ett "modeuttryck".
 
Nu är det vad jag ska försöka göra.
 
Har ännu inte kommit till "bryta ihop". Är ännu kvar i ilska, besvikelse och undran, eller kanske i omvänd ordning. Biter ihop, analyserar, funderar och undrar/gissar.
 
Vet att det är en process, kommer nu inte ihåg alla steg, men nåt i stil med just det jag beskrivit.
 
Mina ekonomiska ben slogs undan för mig igår när jag fick ett mail från en av mina två uppdragsgivare, att de säger upp samarbetet.
 
Fel, inte bara ekonomiska ben, det är mer än så; vad har jag gjort för fel? Vet att jag ökat försäljningen, dragit in många nya kunder, har många på gång.
 
Enligt mailet fanns jag geografiskt för långt borta, de i Umeå, jag i Sundsvall. Kunde inte vara på deras kontor lite då och då. Men herregud, den andra uppdragsgivaren  finns i Stockholm! Där är jag en eller två gånger per år på konferens, that´s it! Men vi pratar på telefon, vi mailar = har god kontakt!
 
Så, känslan är att det finns något slag av dold agenda här. Hur den ser ut, vet jag inte. Men en av de saker jag ägnat dagen åt att undra över. En annan sak jag ägnat dagen åt har varit att vänta på ett utlovat samtal från Ume-folket. För att få lite klarhet, en lite bättre förklaring. Och inte minst, vad vill ni att jag ska säga till era kunder? Vad jag sedan säger avgör jag, det kan bli en blandning.
 
Men samtalet kom aldrig, vilket självklart har spätt på både frustrationen, ilskan och såklart mitt tvivel på mig själv.
 
Har som sagt inte brutit ihop än, men vet av erfarenhet att det är det som behövs för att jag ska kunna resa mig och gå vidare. För mentalt vet jag att jag kan det, det är inte där skon klämmer. I det här fallet är det det ekonomiska.
 
Att bli av med halva inkomsten är katastrof.
 
Det här må låta lite osammanhängande, men det är just så jag känner mig; osammanhängande.

En fredad vrå av världen

Och helt plötsligt har dagarna runnit iväg igen sen sist.... På ett sätt skönt att tiden rullar iväg. På väg mot lite lugnare tider jobbmässigt nu, efter en väldigt hektisk höst.
 
De senaste nätterna och dagarna har tillbringats i Östersund med omnejd. Första natten tillsammans med kära maken, den andra ensam eftersom han inte behövde fler dagar. För min del var det här sista hotellnätterna för året, åtminstone om man räknar bort några nätter som blir framöver när det blir jobb i Umetrakten och jag bor i vårt "hotell" där.
 
I övrigt funderar jag en hel del på vad som händer i vår värld. Tycker att det finns väldigt mycket att oroa sig för. Putin och hans tilltag av olika slag; Ukraina och Krim, hot mot de baltiska staterna, testande av både Natos kapacitet och Sveriges. Utan tvekan är han en fullfjädrad psykopat som vill återge Ryssland sin forna glans. Bara det att i flera år redan styrt landet från olika positioner; först president, sedan premiärminister (med en president som marionett) sedan åter sett till att bli president. Visst finns det en opposition och kritik i landet, men de verkar tas om hand på av för envåldshärskare sedvanligt sätt; fängslas eller mördas.
 
Nästa stora orosmoln är IS eller Isis. Fruktansvärt det som sker, hörde på radion idag att det uppskattas att ca 13 miljoner människor tvingats på flykt i området. Inte bara pga Isis, väldigt många är på flykt undan kriget i Syrien. Men jag tror att allt som händer i det området hänger i hop, riktigt hur vet jag inte. Men 13 miljoner. Det är många fler än vad som bor i Sverige. Och de flyr för sina liv. De har att välja på att lämna allt och bara gå, förmodligen dö under flykten, eller stanna kvar och helt säkert dö, kanske i samband med tortyr.
 
I Afrika är situationen inte så mycket bättre. Inbördeskrig i många länder, ofta av religiösa skäl där också. Och så Boko Haram, som verkar vara en afrikansk version av Isis.
 
Och här sitter jag i vår lilla vrå av världen. Undrar hur länge till den är fredad?
 

Hjärtsnörp eller nåt

Berättade ju om mitt naprapatbesök för ett par veckor sedan, min ena axel som krånglar. Det jag inte då berättade om var att jag även bad honom titta på "hjärtkotorna".
 
Har i flera år fått hjärtklappning då och då. Har relaterat det till stress. Hade det även som ganska ung, under småbarnsåren. Tog vid ett tillfälle upp det med en läkare som undrade hur det var med min kondition? Tror att det var efter barn nummer tre, ett par år när jag tränade ganska intensivt. Så jag svarade att min kondition var god. Jaha, sa han, så om jag ber dig gå ut och springa tre kilometer så är det inga problem för dig? Nej, sa jag, och det var det absolut inte då. Har nog aldrig haft så bra fysik och kondition som under småbarnsåren.....
 
Hur som helst så släppte den där läkaren det hela.
 
Många år senare har jag läst att det finns några kotor i ryggen som kan påverka hjärtat och dess rytm och funktion, tror även att jag någon gång varit hos någon naprapat eller kiropraktor som varit på dessa.
 
Hur som helst, så har mina "hjärtslag" de senaste åren börjat oroa mig. Det är ju ändå så att jag  börjar vara i den åldern att pumpen kan börja krångla.
 
Så, jag tog upp det, och han höll med om att det skulle kunna komma därifrån. Han masserade och knäckte lite, och sedan dess har hjärtat hållit sig lugnt.
 
Det lustiga är att gamla svärmor som varit hos läkare under hösten för just hjärtat, fått ungefär samma svar; det är inget fel på ditt hjärta, att det slår ojämnt kan komma från ryggen!
 
För det är ju så, läkare måste utgå från vetenskap och beprövad erfarenhet, eller vad de kallar det. Samtidigt vet de att det täcker inte allt. Min naprapat berättade dock att han hade en hel del patienter som blivit rekommenderade från läkare som gjort sitt, men symptomen ändå var kvar, att få en behandling hos honom.
 
Summa summarum är att axeln inte är så mycket bättre än, men hjärtat har lugnat ner sig! Bra så!
 

Glögg gourmet!

Kära svärsonen bjöd förra julen på en hemmagjord glögg som var helt fantastiskt god. Han var snäll och delade med sig av receptet och vi sa oss att självklart ska vi blanda till den här i GOD  tid! Ju längre den får stå och dra, gärna ett par månader, desto bättre blir den!
 
Pyttsan, att vi kom ihåg det "i god tid"!
 
Men igår "sprang" vi på receptet och skrev upp på inköpslistan det som inte redan fanns hemma. En av ingredienserna var hel kanel. Kryddhyllan på min lokala butik är inte helt liten, men någon påse eller glasburk med hel kanel fanns inte! Tycker att det är lite för tidigt för folk att handla hel kanel till risgrynsgröten....många hyllplatser för malen kanel fanns, men såg inte ens nån etikett för hel kanel...
 
Så det fick bli en liten tygpåse med malen kanel i stället. Om det blir för starkt eller svagt lär visa sig. Nu är den satt i alla fall - julglöggen. Är helt övertygad om att det kommer att bli en ny tradition hos oss!
 
 
1,75 liter godis! Nu ska det stå i några dagar och gotta ihop sig med kryddorna, sedan tillsättas ytterligare godis och sedan MOGNA!
 

Första snön

Igår kom den, den första snön. Klass 2-varning var utfärdad för länet, värst skulle det bli i de västra och norra länsdelarna, men det blev nog inte så farligt någonstans. Bra det, det var en hel del olyckor och stillastående lastbilar ändå.
 
Det började som hällregn under natten och hela förmiddagen. På tidiga eftermiddagen sjönk temperaturen och det övergick i snöfall. Trodde inte att något skulle lägga sig eftersom det regnat så kraftigt, men eftersom det vräkte ner snö så la det sig. Minusgrader under både natten och dagen idag har bibehållit det.
 
Inte är det så mycket, men lite ljusare blir det.
 
 
 

Alla de kärastes helg

Helgen har verkligen varit helt fantastisk! Så alldeles underbart roligt att ha ALLA på plats samtidigt. Fredagen ägnades åt att ställa i ordning på alla sätt inför "invasionen" av de åtta bästa människorna i världen. Sånt som är roligt göra, men innan allt är på plats och fixat, ändå lite stressframkallande. Mest kanske det här med mat. Den ska vara klar i tid och helst så god att folk inte bara artigt säger "det här var ju gott....." utan att man SER att de menar det. Men lasagne brukar vara ett säkert kort! Det blev sen middag och för en del av oss en sen kväll.
 
Lördagen sedan ska ju så mycket hinnas med; leka med barnbarnen, umgås med alla vuxna, gå en sväng i skogen och leta svamp, laga mat och åter få en sån där härlig babbelkväll.
 
 
De små har lärt sig redan att det måste dokumenteras när kaninen drabbas av borrmaskinen.....
 
 
Det härliga var att allt hanns med!
 
Mer matlagningsstress den dan, med förrätt som skulle fixas och ävenså gryta och gratäng. Tidsmässigt mer styrt med två små barn som inte KAN vänta en kvart till. Och så ovanan att laga mat till så många, när man numera är van att laga till bara två... men jag tror alla blev nöjda även den kvällen. 
 
Fortfarande full av energi och tycker det är så härligt med så många människor, alltid nån som vill leka eller prata lite.
Mycket senare väldigt trött men fortfarande glad.
De här tjejerna tröttnar inte i första taget!
 
En underbar helg med de bästa människorna på jorden! Tack alla för att ni kom!
 
 
 

RSS 2.0