Våren är här!

Våren kom med stora kliv, men sen stannade den liksom mitt i steget. Men idag känns det som att den är på väg igen, har satt ner foten den höll upp och kanske kommer att flytta nästa fot i morgon igen.
 
Haft en riktig vårdag! En sån där som börjar ganska svalt och sedan klättrar termometern mer än man vågat hoppas. Som bäst tror jag 18,5.
 
Den skira grönskan har vi ju haft ett par veckor nu, men även den stannade ju av, en del björkar blev till och med lite bruna, sådär som de blir när det blir för kallt efter lövsprickningen.
 

Asparna är fortfarande kala, de kommer ju senare än björkarna.
 
Men idag har det hänt saker! För det första har vårens första gräsklippning gått av stapeln! Bara att klippa är en njutning vid den här tiden på säsongen, men doften.... åååå doften! Finns det något som luktar så gott som nyklippt gräs? Framför allt i maj?
 
Hittade dessutom årets första Gullvivor!
 
 
Under syrenen, där de brukar växa.
 
Kunde dessutom konstatera att vi nu glider in i den härliga tiden mellan Hägg och Syren, när vi upptäckte att Häggen faktiskt håller på att slå ut!
 
Upptäckte också att Liljekonvaljbladen har kommit upp, de fanns inte när jag tittade efter dem förra helgen.
 
Den här tiden på året är så underbar; alla löften om liv och grönska, sol och värme. Det växer så det knakar, doftar så gott och så ljuset! Ljuset! Vi har bara drygt en månad kvar till midsommar och av nån anledning blir man lika förvånad varje år på kvällarna att det fortfarande är ljust! Så i kväll stängde vi av "gatlyktan", en av de få som finns längs vår byväg, den som är vårt ansvar. Det blir ju inte helt mörkt de närmaste månaderna, så det finns ingen anledning att den ska lysa. Ett säkert vårtecken!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0