Mer dammfix

Ännu en dag med härlig sommarvärme och flödande sol! Inte heller idag en endaste liten stund i nån solstol, de är inte ens framtagna... Men det syns ändå att vi varit i solen, men tack vare ständig rörelse lite bruna, inte röda.
 
Desto mer fysiskt arbete även idag. Det har kommit ännu mer vatten i dammen, den är nu ungefär halvfylld, samt en alldeles massa arbete med den lilla bäcken.
 
Det finns en ungefärlig bild i huvudet av hur den ska se ut, och det är ju en bra början. Sen inträffar verkligheten; man hittar inte de stenar man vill ha, nivåskillnaderna är inte rätt, vattnet rinner inte på det sätt man vill mm, mm.
 
Men efter många timmars flyttande av stenar fram och tillbaka, påfyllnad av sand för att korrigera underlaget osv har vi nu kommit en bit på väg.
 
 
När dammen väl är fylld kommer vattennivån att gå upp nån centimeter på stenen som avslutar bäcken och vattnet ska med ett trevligt porlande dansa ner. Högst upp döljer den stora stenen slangen som leder upp vattnet till bäcken, och sen är där ytterligare ett litet fall på mitten.
 
 
Ser själv på bilderna att det ser ganska rörigt ut. Det är långt ifrån klart, förutom den allra nedersta delen av bäcken. Mer sten ska placeras ut för att dölja dammduken, men det ska vara rätt sten på rätt ställe, sånt tar tid! Ändå måste jag säga att jag ALDRIG hade trott att vi skulle kommit så här långt under helgen!
 
Nu ska dammen fyllas på, det blir en bit varje dag för att inte tömma brunnen, sen får vi se var de lägsta punkterna på stränderna är och utifrån det planera för hur dammkanterna ska se ut.
 
Så småningom ska det bli lite växter, både i och runt dammen, från den här punkten vi nu är, känner vi att vi inte har samma brådska.
 
Det är så himla kul att ÄNTLIGEN fått igång arbetet med dammen och att den faktiskt kan sägas är i bruk!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0