Dammdomderande

Idag har det lagts mycket muskler och tid på dammprojektet. Visade ju för en tid sedan hur den såg ut, dammen in spe, ett antal år efter grävning. Vi kände att djupdelen var djupare än nödvändigt, så där har fyllts upp med sand, säkert en dryg halvmeter. Det stod ju vatten där, så där var vi nog nere på grundvattennivån och det betyder att det ökar under olika perioder med mycket väta och då kan ställa till problem.
 
Vi trodde nog inte att vi skulle komma så långt idag som vi gjort, men kul och härligt och spännande är det.
 
Kära maken ägnade en del tid åt att väga av "stränderna" på dammen, att de blev hyfsat i nivå med varandra.
 
 
När det var klart var det dags för markduken som ska skydda själva viktiga dammduken från vassa stenar och liknande som annars kan tränga igenom den.
 
Sen då dammduken.... en gummimatta som mätte 9x6 meter och vägde upp mot hundra kilo....  Det krävde en hel del tänkande innan vi kom fram till hur vi skulle få den på plats. Men det gick. Med mycket möda och stort besvär!
 
 
I det här läget är duken så klart alldeles för stor. Den ska så småningom klippas för att passa runt om. Men först ska dammen få i sig vatten, så duken hamnar på plats. Djupdelen har fyllts, mer eller mindre, men eftersom vi valt att ta vatten från sommarbrunnen med naturvatten. vågade vi inte fylla mer idag. Vi låter brunnen fyllas på och tar en bit till i morgon.
 
Den lilla bäcken har vi också jobbat med, men återkommer om den, vi är inte helt nöjda där. Över huvud taget kan det vara så att vi får justera både här och där när det gäller det här projektet.....
 
Sen skulle man ju kunna skriva en hel massa om det underbara vädret som varit idag! Ljuvlig, härligt, fantastiskt är ord som ligger väldigt nära till! När jag var liiiiite yngre hade jag helst bara legat och pressat en sån här dag. Numera tycker jag det är mycket skönare, att just som idag, vara i solen, men röra sig, göra saker.
 
Lite röd på axlarna har jag blivit, men som en kär vän sa; den första brännan svider så skönt! Fast svider gör det inte, men jag håller med ändå!
 
Sen grillade ribbor med coleslaw, sitta ute för första gången i år. UNDERBART!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0