Vår och tidiga påskkärringar

Idag har det varit en vårdrömsdag, drömvårdag, dagdrömsvårdag, med andra ord en helt ljuvlig vårdag! Att få en sådan den 29:e mars här i norra delarna av landet är inte på något sätt självklart, eller vanligt. Men sanslöst härligt!
 
Ute och krattat tills nacke och armar sa att nu räcker det, iklädd t-shirt och shorts, underbart! Frånsett nacken då.....
 
Hittade dessa små anspråkslösa blommor i en söderslänt under spireahäcken, och mindes att de såg jag förra våren också. Har ingen aning om vad de heter, men de är, här hos oss, före till och med tussilagon, och därmed klassade som underbara!
 
 
Letade lämpliga björkar att ta in påskris ifrån och upptäckte då att knopparna faktiskt börjar vara gröna i topparna. Extremt tidigt! Förvisso har vi haft sol i en vecka nu, med temperaturmax i dag, gissar jag. Igår tror jag vi nådde ca +9 som högst men idag har vi haft ca 14-15 som mest, och självklart accelererar naturen.
 
Påskriset är på plats nu, även fast det möjligtvis kan vara en vecka för tidigt. Men påsken är ju sen i år, så varför inte låta den börja lite i förtid här inne hos oss? Det är ett så härligt vårtecken och man blir så glad av att se det.
 
Självklart fjädrar i påskriset, samt lite färgglada ägg. Men även det gamla pyntet som jag fick av min mormor för en herrans massa år sedan. Där finns en favorit; påskkärringen. Med en grönglittrig klänning. Ansiktet har bleknat med åren, nu kan man bara ana ögon, näsa, mun. Men hon är självskriven.
 

Man får passa sig för den kärringen, eller hur?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0