Vår i sikte

Bortadagarna är avklarade för den här gången och det har töat undan rejält sen jag åkte; härligt att se! Till och med har rabatten invid husväggen massor av små krumelurer som har kommit upp. Nej, det är inte några vårlökar utan det är Praktlysingen som redan är på gång.
 
 
Dock kommer den inte att få lysa där i år. Redan i helgen kommer vi att börja gräva bort den rabatten.
 
Där har nog funnits en hel del olika blommor, men redan när vi flyttade hit hade den och Astern trängt ut det mesta annat. Det kan nog se fint ut med en rabatt utmed husväggen, men det förstör fasaden. Dels växer det in under den och dels kletar växterna fast sig på den och virket murknar så småningom. Dessutom är det ett gyllene ställe för sork och möss att i skymundan kunna hålla sig intill huset.
 
Så småningom kommer det att bli en annan lösning med grus närmast huset och utanför några lådor att plantera i.
 
Det är mycket jobb i sikte utomhus nu när snösmältningen accelererar, samtidigt som vi ju har ett rum vi håller på att renovera. Men vi får ta det viktigaste först. Som det verkar just nu, så är det att gräva bort rabatten innan det hinner börja växa allt för mycket. Fortskrider våren på det här sättet är det också snart dags att börja kapa och klyva veden. Det lär inte vara uppehåll och bra väder alla helgdagar och då får vi jobba inomhus. Det löser sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0