Konsekvenser av snö

Tillbaka i hemmets lugna vrå igen. Lite halvkallt här hemma som vanligt när vi varit borta ett par dar, men nu brinner det i båda eldstäderna och värmen sprider sig skönt.
 
Till Åre kom jag inte den här svängen. Det snöade och hade lagt sig en del när jag åkte hemifrån och på den vägen fortsatte det.
 
När jag kom till Brunflo strax före Östersund hade det vräkt ner ett bra tag och kommit ca 25 cm nysnö och då tog jag beslutet att fortsätta upp till Åre i det busvädret skulle vara mer än lovligt dumt. Så jag stuvade om en del i planeringen och höll mig i och runt Östersund i stället.
 
Det var även där svårt att se vart gatorna tog vägen när de inte hunnit med plogningen och allt bara var ett vitt, vitt täcke.
 
Dan därpå, igår, hade det plogats och markvärmen hade gjort sitt, så det var det halt som rackarns på sina ställen. Lyckades få min fyrhjulsdrivna Volvo att få först bakhjulssladd och sedan bredställ i ett par rondeller! Då är det halt! Men fascinerande när man upptäcker att bilen rätar upp sig när man ger bara lite gas i det läget. Lite skönt att få betalt för ungdomens emellanåt kanske lite för vilda lekar med bilar.
 
 
Fast min Volvo är ju lite nyare, fast å andra sidan är väl bilen på bilden nästan samtida med mina billekar och å tredje sidan lekte jag inte så mycket med Volvo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0