Busy, busy doin' ....... a lot!

En riktig vårdag har det varit idag, strålande solsken och vårvindar friska. Lite väl friska, det var snudd på storm i byarna. Men tillsammans med lite regn i natt och sju plusgrader har det tärt ordentligt på snötäcket. På åkern ligger det ju såklart kvar, men alla tidigare plogade ytor och mer än så, är nu snöfria.

 

Flitiga som små myror har vi varit, både i går och idag. Grävt upp rabatten framför huset som jag pratade om, eldat upp förra årets rivningsbråte,  börjat stapla om ved, grävt grus ur ploghögarna (annars hamnar det i gräsmattan när snön smälter), rivit ner alla tretexskivor i rummet vi renoverar, samt annat mer vardagligt som tvätt, dammsugning m.m.
 
 
Nästa steg här är att påbörja uppbyggnad = det roliga!

Finbesök hade vi på förmiddagen när jag fick se två rävar komma tassande ut på åkern från skogen.  Av någon anledning var de nyfikna på plätten där vi eldat igår. Ganska stora var de och såg ut att vara fria från skabb, dock haltade den ena.

Nu när det gick att ta sig fram till rabatten som ligger i en slänt mot söder, lyfte jag såklart på lönnlöven som alltid täcker den och SÅKLART hade de börjat växa där under; krokusen! Vet att jag visat dem förut, men det är lika underbart härligt varje vår! Att se dessa starka små växter tränga sig upp samtidigt (eller före) som snön drar sig undan. De är lite gulbleka efter att ha växt under löven och snön, men efter ett par dagar i dagsljus blir de gröna. Till och med påskliljorna hittade jag, någon centimeter hade kommit upp!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0