Trasigt

I måndags morse fick jag en liten chock när jag skulle hämta ett paket påläggsskinka i frysen. Paketet var tinat! Kände på något annat som låg bredvid och det var samma där, ej fruset. Inlagt i frysen på fredag kväll...
 
Tar för givet att dörren inte kan ha varit riktigt stängd, men å andra sidan borde "varmlarmet" ha gått. Väldigt kul att råka ut för en tidig måndag morgon när man är "lite" stressad över besöken som ska hinnas i Östersund innan man måste vara i Åre senast 12.30.
 
Frysen kändes något bättre tyckte maken på måndag kvällen och tisdag morgon innan han drog iväg till Gävle. Men det som var lite mjukt tidigare var fortfarande lite mjukt. Han slog på snabbinfrysningsknappen och åkte iväg.
 
Själv hade jag svårt att sova i går kväll när man visste att frysen stod där och tokjobbade. Hur länge kan den stå så utan att få nåt slags överslag och börja brinna? Ingen hemma som hör brandlarmet. Finns då bara ett resultat.
 
Så båda skippade vi något av det planerade jobbet idag och åkte hem så tidigt som möjligt. Huset stod kvar. Frysen stod kvar. Och gick fortfarande.
 
Som extra krydda i tillvaron hade ju åkgräsklipparen gått sönder i slutet på förra veckan och var tvungen att hämtas idag. Så när kära maken kom hem hängdes släpvagnen snabbt på och så hämtades klipparen och sedan vidare till IKEA för att köpa en liten extrafrys. En sak som vi pratat om att ha, för att kunna köpa mycket när bra-att-ha-grejer finns billigt och liknande. En snålvariant blev det; en liten inbyggnadsfrys som nu "pryder" mitt arbetsrum.
 
Nu ska vi plocka över det viktigaste i den och se vad som händer med den ordinarie. En ilagd termometer talade om att den håller -10, alldeles för lite. Kan vara så att vi proppat den för full, att den inte orkat med riktigt. Men tycker ändå att en 5 år gammal frys från Electrolux är alldeles för ung för att paja!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0