The very härlig recovery of the frys!

Ringde Electrolux Service i början av förra veckan för att höra deras åsikt om vår halvhavererade frys. De tyckte att de skulle få komma och titta på den, troligast var det antingen fläkten som ser till att den är självavfrostande, eller kompressorn som gått sönder. Billigare att reparera än att köpa nytt ändå. Men före midsommar skulle de ju inte hinna.
 
Men i morse kom det en kille. Drog ut frysen, satte igång den, lyssnade och meddelade att vi nog hade fixat felet själva!
 
Det visar sig att om man någon gång/några gånger missat att stänga dörren, så blir det lätt isbildning i fläkten. Detta byggs sedan långsamt på och rätt vad det är så orkar inte fläkten gå runt längre utan stannar.
 
Nu hade ju frysen stått avstängd sedan den lilla diton kom hem och isen smält bort runt fläkten och allt verkade funka som det skulle, enligt vad han kunde se och höra!
 
Oerhört glada är vi att slippa lägga ut massa pengar på att köpa nytt och även att reparationskostnaderna blir minimala!
 
Det vi lärde oss är just att även självavfrostande frysar behöver "frostas" av. Inte på konventionellt sätt, men vet man med sig att det hänt en eller ett par gånger att nån inte stängt dörren riktigt, så blir det isbildning där den inte ska vara. I fortsättningen kommer vi att tömma den tex under semestern och stänga av, just för att förebygga sånt här!
 
Nu har den stått på sen i morse och termometern visar sina -18! Bra service också att killen slår en signal efter semestern för att kolla att allt funkar innan han släpper oss!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0