Feelgood-dag!

Ska gärna erkänna att jag inte är speciellt nationalistisk. Så något nationaldagsfirande har det inte blivit hos oss.
 
Men en alldeles underbar dag har vi haft ändå, knappt ett moln synligt och klädseln bikini. Inte i den svenska flaggans färger, det har varit mer rött och grönt i vår dag. Ja, kanske lite blå spegling från himlen i dammen och så den gula solen förstås! Den har varit med oss hela dan!
 
Mycket utomhusarbete har det blivit idag. Vi tyckte tidigt i vår att vi låg bra till; vedklyvningen var klar extremt tidigt, så då skulle det bli mycket tid över till allt annat. Sen vet jag inte vad som hänt, men efter ligger vi. Men idag har inladningen av årets ved påbörjats. Så sent som igår blev det sista av förra årets ved flyttad.... Vår avsikt har ju varit att ligga ett år före när det gäller veden och nu är vi nästan hemma!
 
Ett annat äntligen påbörjat projekt är målningen av bräder som så småningom ska upp på den sista delen av fasaden som ännu inte är utbytt. Hälften av brädorna är nu grundmålade och ligger i traktorcarporten.
 
 
Och sen blev det lite tid att lägga på dammen. Nu är den fylld så mycket som går innan färdigställande. När "färdigställande" inträffar kommer nog att ta en del år. Det kommer att behöva en hel del tid och funderande. Mycket sten ska hamna på sin plats runt dammen. Dammduken som fortfarande syns på marken ska döljas av sten. Det ska planteras växter. Var och hur allt ska hamna ska få växa fram och ta den tid det behöver. Rom byggdes inte på en dag, så ej heller vår damm. Men vi tycker att vi är på god väg. Pumpen är ju på plats sen några veckor och bäcken porlar, så den syrerätts nu. Det känns väldigt bra att se den där vattenspegeln från köksfönstret. Och det är den vita delen som syns ovanför entrén som ska få nya brädor på sig efter semestern.
 
 
Ett annat säkert sommartecken är att jag fyllt några balkonglådor med pelargoner och hängt ut där uppe på bron. Syns nog inte på bilden om man inte tittar VÄLDIGT noga. Ihop med den röda fasaden är det såklart röda pelargoner.
 
Men så har jag ju ett gäng Mårbackapelargoner också. En av dem fick en plats i den gamla vedspisen vi hittade i en av alla soptippar de förra ägarna lämnat efter sig. Numera är den en "installation" som maken säger. Och i en gammal Kockumsgryta får Mårbackapelargonen sin plats i spisen, under lönnen som förhoppningsvis skyddar mot det värsta regnet och blåsten!
 

Och så slog det mig att jag såg i början på veckan att liljekonvaljerna började slå ut, hade helt glömt det! Men i kväll strax innan det grillade kom jag på det, och var och hämtade en bukett! Doftar så underbart!
 
Här står de på en annan vedspis, den vi har i köket. En tillfällig plats, man vet aldrig när vädret blir sämre och vi måste elda en sväng igen!
 
 
Sådana här dagar är helt underbara. Att bara få fokusera på det som rör oss själva och som ligger oss nära och är viktigt för oss. Slå undan jobbtankarna, för de dyker alltid upp, men just att kunna unna sig att slå bort dem. Att känna att axlarna sänker sig en aning, att hjärtat inte hela tiden slår dubbelslag av stress. Att lyckas njuta av den intensiva grönskan, upptäcka att ett par sädesärlor håller på att bygga bo i en gammal holk, att vi redan fått en groda som mår bra i dammen, att sitta ute och äta det grillade tills solen går ner bakom den stora björken och bara vara tysta i varandras sällskap och  A N D A S! 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0