Milstolpe

Igår blev ju en av "garderoberna" klara i rummen vi håller på med. Idag har huset som helhet tagit ett stort steg, för att inte säga en milstolpe, mot målet.
 
En ny ytterdörr har kommit på plats. Visade ju för ett tag sedan hur innerväggen tagits upp där den ska sitta. Idag har ytterväggen sågats upp och dörren kommit på plats.
 
Det har inte skett utan svett och våndor. Tigersåg för att kapa upp väggen. Hänga av dörrblad från karm. Få karm på plats med alla mått sjyssta både lodrätt och vågrätt. Hänga på dörren på gångjärnen.
 
Det var där min arbetsinsats kom in. Att hjälpa till att balansera en tung rackarns dörr och samtidigt få tre gångjärn på plats med gemensamma (dvs inte motarbeta varandra, vilket kan vara lätt att göra) krafter. Vi har gjort det förut, dock inte med en tung ytterdörr, och det är inte alltid helt lätt.
 
Men hela processen från kapning till hängning av dörrblad, gick oerhört smidigt och lätt. Nu sitter den på plats, den nya ytterdörren och huset har fått ett helt nytt uttryck!
 
Så småningom ska den gamla ytterdörren ersättas med en altandörr och den här nya ytterdörren få en liten förstukvist framför sig. Men det känns oerhört bra och kära maken har gjort ett mastodontjobb och gjort det med bravur och glans!
 
 
Det blir så bra det här så det är inte klokt! Nu har vi en hall som kommer att ha plats för förvaring och där det finns tre dörrar till tre olika rum.
 
Förut kom man från gaveln in i ett stort kombinerat allrum med köksdel, som med tiden bara blev ett förvarings/skräputrymme och såklart vårt sommarsovrum och så badrum. Nu är det ett "sovhus" där ytan är bättre utnyttjad med tre sovrum i stället. Härligt!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0