Mer sommar

Och vädret är fortfarande med oss, med nog ytterligare värme. En bra bit över +20 även på sena kvällen. Vattentemperaturen stiger fortfarande med en grad per dygn, idag +22. Badar, badar så fort jag känner mig varm igen. Har nog blivit minst sju gånger idag. Underbart ljuvligt härligt!
 
Enda smolken i njutningen är ett visst strul som tillsammans med hosta håller kära maken vaken på nätterna. Är det nån som behöver semester, avkoppling och sömn så är det han. Att han behöver sömntabletter för att kunna sova när han ligger på hotell är en sak, att behöva det här, är åt pipsvängen och gör mig arg och ledsen för hans skull!
 
Men vi försöker hålla det hela stången och njuta av tillvaron. Som att lägga märke till hur det kan se ut runt molnen. Bilden från igår när det bullade upp lite moln som sedan försvann. Men runt detta moln var ett mörkt fält, fast himlen i övrigt var vackert sommarljusblå, det såg lite annorlunda ut.
Vi försöker ju varje sommar hålla undan vassen som gärna skulle ta över vår lilla vik av sjön. Det krävs ju hyfsad vattentemperatur för att göra det och den här gången var det kära maken som tyckte att han skulle ta ett tag med lien.
Och vattennivån har sjunkit tillräckligt i sjön för att stenar som annars ligger en bit under ytan nu blivit ett perfekt ställe för måsen att ha koll på läget från.
 
Kan mycket väl vara så att det var den här måsen som hade boet på bryggan jag skrev om tidigare. De hade fått tre ungar, men en dag var boet tomt. De fortsatte bevaka boet över en vecka fastän ungarna var borta. Hade ungarna varit kvar hade vi knappast kunnat gå i och bada utan att bli anfallna, så ja, jag är glad att någon kalasade på ungarna.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0