Snörökselände

Det skulle inte snöa, men gjorde det i alla fall igår kväll. Ordentligt. Kall, torr snö. Dryga decimetern. Då vet man hur, och vad, det blir på vägarna; SNÖRÖK och halka. Framför allt när man vet hur halvdant det plogas. Och såklart var det ju dags för en 30-milaresa.
 
Och det blev ungefär som förväntat. I snitt. Stundtals alltså värre, och andra bättre. Mycket snöbyar längs kusten som driver in, på hemvägen så kraftiga så man inte såg framförvarande bil förrän man var alldeles för nära. Förutom snöandet och snöröken så blir ju bilarna täckta av ett tjockt lager snö på baken, så bakljusen knappt tränger igenom. Det är då man stirrar sig nästan blind in i tjockan för att kunna se så långt det går, vilket inte är många meter....
 
Inåt landet, har varit i bla Ljusdal och Delsbo, var vädret bättre och på tillbakavägen (ut mot kusten) sken till och med solen. Oerhört vackert, men de vackraste vyerna var ju redan passerade när jag fick upp telefonen. Men ändå:
 
 
I morgon blir det också en resa söderöver, fast längre; Söderhamn och Bollnäs. Tyckte de sa på radion att det inte blir lika mycket snöbyar...... ja, vi får se. Bilen sköter sig bra i alla fall!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0