Julen ut, vintern in

Skrev ju här på bloggen för ca en vecka sedan att när julen kastats ut, så kommer inte med automatik våren, inte här i alla fall. Förvisso har vi fått väldigt mycket ljus tillbaka, dryga timman på eftermiddagen; härligt!
 
Nej det är fortfarande vinter, än mer nu än i julas. De senaste dagarna har vi fått mer snö och temperaturen har pendlat mellan 10 och 15 minusgrader.
 
Så det känns rätt att ta in det vita, blanda det med lite vintergrönt, de röda julstjärnorna får vara kvar och sprida lite röd värme som en tråd bakåt till julen.
 
Gillar ju dessutom att använda det som är gratis, på olika sätt. Att återanvända, eller som nu, ta in naturen. Eventuellt ge den lite make-up.
 
Så granriset i den röda krukan i köket är kvar, fast i en gammal zinkhink, och fick sällskap av några gamla vitmålade glittriga kvistar.
 
 
En del av kottarna jag duttat på vit färg och som ingick i juldekorationerna fick samsas med en blandning av gamla prismor jag sparat från en kasserad takkrona, samt lite vita stenar runt ett vitt ljus.
 
 
Och så vita tulpaner, vintertulpaner!
 
Resten av kottarna hamnade på den gamla bänken i hallen tillsammans med lite vitmålat blåbärsris inblandat i grankvistarna i en stor vid glasskål, så grankvistaran kan få lite vatten.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0