Östersund t.o.r.

Ja, så var bortanätterna avklarade för den här tvåveckorsperioden, den här gången tillbringade i Östersund. Dessutom tillsammans med kära maken. Men ändå; alltid lika skööönt att komma hem!
 
Östersund kan jag väl inte kalla en mysig stad, direkt. Däremot verkar de duktiga på att ordna aktiviteter och attraktiviteter av olika slag.
 
Så här på vintern plogar de upp skridsko- och längdskidbanor på Storsjön i direkt anslutning till centrum av stan. Där byggs snöborgar och fixas cafeér, där finns skridskouthyrning och solstolsplatser. Ett bra sätt att ordna utflyktsmål för både Östersundarna och turisterna. Och turister är det ganska gott om, hörde jag i morse till frukosten när jag snudd på var ensam svensk bland alla norrmän.
 
I går eftermiddag när jag var klar och solen faktiskt gluttade, gick jag ner ditåt, sugen på lite rörelse efter många mil i bilen. Tyvärr fick jag lov att vända och gå upp mot stan igen, för det blåste för rackarns mycket. Storsjön ÄR stor, vilket gör att det ofta är rejält blåsigt! En promenad fick jag i alla fall, även fast det blev längs gågatan/shoppinggatan i stället....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0