Mindre kvar!

Om jag var glad över den höga utetemperaturen i går, så är jag ännu gladare idag; +8,3 grader som högst! Alldeles sanslöst härligt att se gruset komma fram mer och mer på de tidigare plogade ytorna! Förvisso är det mest is där fortfarande, broddar på skorna är ett måste, men de bara fläckaren blir fler och fler! Snötäcket i övrigt är ju såklart kvar, men det syns att det sjunkit ihop och att vallar och upplogade högar blivit lägre!
 
Annat som det blir mindre av, och som också är roligt att konstatera, är mig själv.
 
Körde ju igång den här fastedieten, fast lightvarianten; 6:1 i början/mitten på november. Kan nu konstatera att det blivit ca 4 kilo mindre av mig. Betyder alltså 4 kilo på ca 4 månader. Fast kanske inte ändå; under jul och nyår blev det inga fastedagar, då var det sötebrödsdagar för hela slanten. Men före och efter. 
 
Det fungerar i alla fall. Oftast är det två steg fram och ett tillbaka, men det är ok.
 
Ger ingenting egentligen för alla de böcker som kommit ut i ämnet, de är bara ett sätt att tjäna oförskämt lättförtjänta pengar. Det hela går ut på att äta så lite som möjligt fastedagen och att inte äta igen det de andra dagarna. Min diet fastedagarna ser ungefär likadan ut varje gång; Te och 2 skivor ost och en skiva skinka till frukost, 2 kokta ägg med en klutt kaviar till lunch och en halv burk köttsoppa till middag. Kaffe såklart till varje måltid, använder ju varken socker eller mjölk. En hel del vatten dessutom.
 
Det är förvånande hur enkelt det är, att man inte upplever större hunger, för det är faktiskt inte mycket av den varan. Kommer att fortsätta det här ett tag till, skulle kunna tänka mig att bli av med 4 kilo till, sen är jag nöjd. I min ålder är det bra med en långsam nedgång, så det numera ganska oelastiska skinnet har en chans att hänga med.
 
 
Så det får väl ta sin tid......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0