Läckage

Något år efter vi flyttat in i vårt hus fick vi höra att taket ovanför balkongen ovanpå utbyggnaden som utgör vår hall och badrum, satts dit för att hejda ett läckage. Detta skulle dock gjorts innan badrummet renoverades. Vi utgick därför från att taket på själva utbyggnaden  tätats i samband med renoveringen.
 
Taket var ju i höstas fallfärdigt efter att snömassor från hustaket dragit och slitit och knuffat på det och Kim och Markus hjälpte ju oss att få ner det i höstas. Självklart satt misstanken som en liten tagg om att taket kanske ändå inte, mot all logik, var åtgärdat, men regn kom och gick och inget hände. Förrän nu.
 
Taket/balkonggolvet är ju såklart platt. Ovanpå ligger en massa snö. Sista tiden har vi haft töväder och snöblandat regn eller bara regn.
 
I helgen såg jag att det låg vatten på golvet bredvid toastolen, sådär som det blir när vi är många som använder den och det blir kondensvatten från den kalla vattentanken. Det var ju bara det att det bara var vi två, hur kunde det då bli kondens?
 
Det var det inte. Smältvatten letar sig in från det rackarns taket, det ÄR inte tätt mellan husvägg och taktäckning. Vattnet rinner utanpå badrumstapeten, det ser vi, men hur mycket hamnar där innanför?
 
Det har slutat rinna på golvet. Det kan betyda att snön töat bort mot väggen och att det slutat komma in. Kan också vara så att det slutat svämma över till insidan och bara håller sig på andra sidan våtrumstapeten.
 
Oerhört välkommet och inspirerande känns det!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0