Härlig helg i sikte!

Det har varit intensiva veckor sen säsongen drog igång efter jul. Mycket nytt med nya uppdraget, mycket att lära och ta in. Det har blivit betydligt fler mil i bilen än vad jag haft förut. Kombon känns, jag är trött. Ganska stressad också, emellanåt blir inte sömnen vad den borde. Vaknar på småtimmarna och det känns som att jag vaknar för att jag tänker på jobb. Så är det nog inte, utan jobbet dyker nog upp i huvudet i samma sekund som medvetandet vaknar, eller så är det också en kombo. Jag vet inte. Men lever i jobbet gör man. Både psykiskt och fysiskt. För det mesta går det ju ett par timmar varje kväll till jobb, den enda hyfsat jobbfria dan är lördag, och halva fredag, för söndag eftermiddag och kväll går oftast åt till förberedelser och sånt man inte hunnit med. Ändå har man dåligt samvete för fredagen....
 
Den här tiden på året när stugan inte är öppen får vi inte det där breaket som blir när vi liksom lämnar vardagen bakom oss och åker dit över en helg. Då klarar vi båda två hyfsat bra av att lämna jobbet hemma. Det praktiska får vi ju såklart göra innan och på söndag kväll istället, men där och då brukar vi kunna koppla av.
 
Men i morgon kommer det att bli ett sådant break ändå. Vi ska ner till storstan och göra den där sjöresan som vi fick ställa in i januari pga sjukdom. Sen blir det ett besök hos de allra sötaste, finaste, härligaste barnbarnen! Oj, vad vi längtar!
 
Det kan låta som mycket aktivitet för en helg, och lite stressframkallande. Men så är det inte. För vid en sån här resa är man så upptagen med allt som händer, så jobbet klarar inte av att tränga fram och igenom, utan man bara är. I nuet. Njuter av mat, musik och dans. Och sen de ljuvliga små och samvaron. Och mår så bra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0