Hänt i helgen

Tyvärr är det väl för tidigt att börja räkna väderbakslagen, det är ju trots allt fortfarande bara februari. Men med det milda väder vi haft ganska länge nu, känns det ju mer som mars! Fast även om det varit det är det nog i alla fall lite för tidigt att räkna bakslag?
 
Ett rejält snöoväder hade vi igen i fredags, värre än det veckan innan. Ordentlig blåst och rejält med blöt nysnö, ca 2 dm. Lättare trafikolyckor och lastbilar som fastnade i motluten stod som spön i backen.
 
Dagen efter fick vi betalt; solsken och en högstanotering på +4,1 grad! Härligt, härligt! Det blir ju otroligt vitt och ljust med ny snö, framför allt innan den hunnit bli vattensjuk och grå.
 
 
Idag har vi haft ännu mildare med närmare +6, men solen har bara lyst med sin frånvaro. Ytorna vi plogade i går är nu bara en grå sörja som kan ge en fin halkbana om det fryser på. Men de har lovat regn till kvällen/natten och jag hoppas de håller det. Vill ha bort eländet nu, till att börja med det som riskerar bli is! Tack och lov för broddar!
 
Jobbat inomhus har vi gjort i helgen också; i fredags var vi iväg och hyrde en golvslipmaskin och nu är trägolvet i kära makens arbetsrum slipat. Hela huset dånar och vibrerar under tiden det slipas, lätt obehagligt!
 
Men det blev fint!
 
 
Nu är golvet täckt av papp, så även taket, springorna där är lite väl stora och släpper igenom lite sågspån från vinden. Ett nytt undertak blir det så småningom. Först ska väggarna rivas, eller rättare sagt de gamla tretexskivorna ska bort. Lite pirr inför att se hur timmerväggen ser ut bakom.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0