Härlig helg i sikte!

Det har varit intensiva veckor sen säsongen drog igång efter jul. Mycket nytt med nya uppdraget, mycket att lära och ta in. Det har blivit betydligt fler mil i bilen än vad jag haft förut. Kombon känns, jag är trött. Ganska stressad också, emellanåt blir inte sömnen vad den borde. Vaknar på småtimmarna och det känns som att jag vaknar för att jag tänker på jobb. Så är det nog inte, utan jobbet dyker nog upp i huvudet i samma sekund som medvetandet vaknar, eller så är det också en kombo. Jag vet inte. Men lever i jobbet gör man. Både psykiskt och fysiskt. För det mesta går det ju ett par timmar varje kväll till jobb, den enda hyfsat jobbfria dan är lördag, och halva fredag, för söndag eftermiddag och kväll går oftast åt till förberedelser och sånt man inte hunnit med. Ändå har man dåligt samvete för fredagen....
 
Den här tiden på året när stugan inte är öppen får vi inte det där breaket som blir när vi liksom lämnar vardagen bakom oss och åker dit över en helg. Då klarar vi båda två hyfsat bra av att lämna jobbet hemma. Det praktiska får vi ju såklart göra innan och på söndag kväll istället, men där och då brukar vi kunna koppla av.
 
Men i morgon kommer det att bli ett sådant break ändå. Vi ska ner till storstan och göra den där sjöresan som vi fick ställa in i januari pga sjukdom. Sen blir det ett besök hos de allra sötaste, finaste, härligaste barnbarnen! Oj, vad vi längtar!
 
Det kan låta som mycket aktivitet för en helg, och lite stressframkallande. Men så är det inte. För vid en sån här resa är man så upptagen med allt som händer, så jobbet klarar inte av att tränga fram och igenom, utan man bara är. I nuet. Njuter av mat, musik och dans. Och sen de ljuvliga små och samvaron. Och mår så bra.
 

Mindre kvar!

Om jag var glad över den höga utetemperaturen i går, så är jag ännu gladare idag; +8,3 grader som högst! Alldeles sanslöst härligt att se gruset komma fram mer och mer på de tidigare plogade ytorna! Förvisso är det mest is där fortfarande, broddar på skorna är ett måste, men de bara fläckaren blir fler och fler! Snötäcket i övrigt är ju såklart kvar, men det syns att det sjunkit ihop och att vallar och upplogade högar blivit lägre!
 
Annat som det blir mindre av, och som också är roligt att konstatera, är mig själv.
 
Körde ju igång den här fastedieten, fast lightvarianten; 6:1 i början/mitten på november. Kan nu konstatera att det blivit ca 4 kilo mindre av mig. Betyder alltså 4 kilo på ca 4 månader. Fast kanske inte ändå; under jul och nyår blev det inga fastedagar, då var det sötebrödsdagar för hela slanten. Men före och efter. 
 
Det fungerar i alla fall. Oftast är det två steg fram och ett tillbaka, men det är ok.
 
Ger ingenting egentligen för alla de böcker som kommit ut i ämnet, de är bara ett sätt att tjäna oförskämt lättförtjänta pengar. Det hela går ut på att äta så lite som möjligt fastedagen och att inte äta igen det de andra dagarna. Min diet fastedagarna ser ungefär likadan ut varje gång; Te och 2 skivor ost och en skiva skinka till frukost, 2 kokta ägg med en klutt kaviar till lunch och en halv burk köttsoppa till middag. Kaffe såklart till varje måltid, använder ju varken socker eller mjölk. En hel del vatten dessutom.
 
Det är förvånande hur enkelt det är, att man inte upplever större hunger, för det är faktiskt inte mycket av den varan. Kommer att fortsätta det här ett tag till, skulle kunna tänka mig att bli av med 4 kilo till, sen är jag nöjd. I min ålder är det bra med en långsam nedgång, så det numera ganska oelastiska skinnet har en chans att hänga med.
 
 
Så det får väl ta sin tid......
 

Hänt i helgen

Tyvärr är det väl för tidigt att börja räkna väderbakslagen, det är ju trots allt fortfarande bara februari. Men med det milda väder vi haft ganska länge nu, känns det ju mer som mars! Fast även om det varit det är det nog i alla fall lite för tidigt att räkna bakslag?
 
Ett rejält snöoväder hade vi igen i fredags, värre än det veckan innan. Ordentlig blåst och rejält med blöt nysnö, ca 2 dm. Lättare trafikolyckor och lastbilar som fastnade i motluten stod som spön i backen.
 
Dagen efter fick vi betalt; solsken och en högstanotering på +4,1 grad! Härligt, härligt! Det blir ju otroligt vitt och ljust med ny snö, framför allt innan den hunnit bli vattensjuk och grå.
 
 
Idag har vi haft ännu mildare med närmare +6, men solen har bara lyst med sin frånvaro. Ytorna vi plogade i går är nu bara en grå sörja som kan ge en fin halkbana om det fryser på. Men de har lovat regn till kvällen/natten och jag hoppas de håller det. Vill ha bort eländet nu, till att börja med det som riskerar bli is! Tack och lov för broddar!
 
Jobbat inomhus har vi gjort i helgen också; i fredags var vi iväg och hyrde en golvslipmaskin och nu är trägolvet i kära makens arbetsrum slipat. Hela huset dånar och vibrerar under tiden det slipas, lätt obehagligt!
 
Men det blev fint!
 
 
Nu är golvet täckt av papp, så även taket, springorna där är lite väl stora och släpper igenom lite sågspån från vinden. Ett nytt undertak blir det så småningom. Först ska väggarna rivas, eller rättare sagt de gamla tretexskivorna ska bort. Lite pirr inför att se hur timmerväggen ser ut bakom.
 
 
 
 

Östersund t.o.r.

Ja, så var bortanätterna avklarade för den här tvåveckorsperioden, den här gången tillbringade i Östersund. Dessutom tillsammans med kära maken. Men ändå; alltid lika skööönt att komma hem!
 
Östersund kan jag väl inte kalla en mysig stad, direkt. Däremot verkar de duktiga på att ordna aktiviteter och attraktiviteter av olika slag.
 
Så här på vintern plogar de upp skridsko- och längdskidbanor på Storsjön i direkt anslutning till centrum av stan. Där byggs snöborgar och fixas cafeér, där finns skridskouthyrning och solstolsplatser. Ett bra sätt att ordna utflyktsmål för både Östersundarna och turisterna. Och turister är det ganska gott om, hörde jag i morse till frukosten när jag snudd på var ensam svensk bland alla norrmän.
 
I går eftermiddag när jag var klar och solen faktiskt gluttade, gick jag ner ditåt, sugen på lite rörelse efter många mil i bilen. Tyvärr fick jag lov att vända och gå upp mot stan igen, för det blåste för rackarns mycket. Storsjön ÄR stor, vilket gör att det ofta är rejält blåsigt! En promenad fick jag i alla fall, även fast det blev längs gågatan/shoppinggatan i stället....
 
 

Skitväder!

Det kom ju mer snö häromsistens, så naturligtvis, eftersom det har legat på plussidan, läckte det in längs badrumsväggen igen.
 
Så igår var min höjdrädda, men modiga man, ute på det platta hala taket och skottade undan snö som hotade att smälta/läcka in. Ett försök med byggplast har gjorts längs vägg och tak för att skydda från snö och leda undan den smälta varianten. Vi lär snart få reda på om det lyckats.
 
I eftermiddags drog nämligen rejält snöoväder in. Ca en halvtimma efter vi kommit hem efter att ha kört massa skrot och sopor på tippen, satte det igång. Kanske inte storm, men inte alltför långt ifrån, och till det rejält ymnigt snöfall.
 
 
Skitväder, rent ut sagt!
 
 

Fyndat!

Fördelen, och även nackdelen, med det här jobbet är att man ibland får ofrivilliga luckor under dagen. Folk är inte på plats av olika anledningar och är nästa kund tidsbokad har man helt plötsligt tid att slå ihjäl. Ibland är det perfekt när man ligger efter med bokningar och alltså får möjlighet att sitta i bilen och ringa (om det inte är så kallt att man inte kan sitta i bilen), eller man har ärenden man skulle behöva göra som man kan peta in i de luckorna i stället för att ta av annan (fri)tid.
 
Ibland är det av ondo, när inget av ovanstående behov finns och man helt enkelt måste fördriva tiden. Det är då det lätt händer att det blir lite okynnesshopping. Är duktig på att hålla hårt i plånboken, och därför blir det - OM det blir nåt - sånt som man lika gärna kunde varit utan. Det sämsta alternativet.
 
Andra gånger, som idag, blir det kanonbra!
 
Hade ett litet inköp som behövde göras till ett projekt jag håller på med till TV-tittandet. Har letat ett tag, men inte hittat det jag sett för mitt inre öga. Men idag gjorde jag det! Det lustiga var att det var för dagen nyinkommet, så ibland är man i rätt tid! Bild kommer nog så småningom.
 
Fördrev även en liten stund på Myrorna här i stan och hittade denna oanvända väska, den blir jättefin till sommaren:
 
Två stora  fack och ett mindre mellan, samt axelrem. 75 kronor. Perfekt!
 
En sväng in på Indiska och jag hittade ÄNTLIGEN fina ljuslyktor att ha uppe på spiskåpan när det blir dags att våra till det om ett par veckor:
 
 
Men ikväll är det inte mycket vårkänsla här. Blöt snö vräker ner, det ligger på nollan, samt att det blåser rejält. Väldigt skönt då att inte behöva ge sig ut med bilen i morgon!
 
 
 

Läckage

Något år efter vi flyttat in i vårt hus fick vi höra att taket ovanför balkongen ovanpå utbyggnaden som utgör vår hall och badrum, satts dit för att hejda ett läckage. Detta skulle dock gjorts innan badrummet renoverades. Vi utgick därför från att taket på själva utbyggnaden  tätats i samband med renoveringen.
 
Taket var ju i höstas fallfärdigt efter att snömassor från hustaket dragit och slitit och knuffat på det och Kim och Markus hjälpte ju oss att få ner det i höstas. Självklart satt misstanken som en liten tagg om att taket kanske ändå inte, mot all logik, var åtgärdat, men regn kom och gick och inget hände. Förrän nu.
 
Taket/balkonggolvet är ju såklart platt. Ovanpå ligger en massa snö. Sista tiden har vi haft töväder och snöblandat regn eller bara regn.
 
I helgen såg jag att det låg vatten på golvet bredvid toastolen, sådär som det blir när vi är många som använder den och det blir kondensvatten från den kalla vattentanken. Det var ju bara det att det bara var vi två, hur kunde det då bli kondens?
 
Det var det inte. Smältvatten letar sig in från det rackarns taket, det ÄR inte tätt mellan husvägg och taktäckning. Vattnet rinner utanpå badrumstapeten, det ser vi, men hur mycket hamnar där innanför?
 
Det har slutat rinna på golvet. Det kan betyda att snön töat bort mot väggen och att det slutat komma in. Kan också vara så att det slutat svämma över till insidan och bara håller sig på andra sidan våtrumstapeten.
 
Oerhört välkommet och inspirerande känns det!
 
 
 
 
 

Sängpremiär

Nu har vi genrepat i två nätter i de nya sängarna, med den gamla bäddmadrassen. I kväll är det äntligen dags för premiär för den kompletta nya sängen, latexbäddmadrassen har fått sina 72 timmar och är nu på plats i sängen. Nybäddat med rena lakan så klart också! Vi har båda upplevt stor skillnad dessa två nätter och vi ser väldigt mycket fram mot att få avnjuta kombon i kväll!
 

I helgen har vi också påbörjat rivningen av det sista orenoverade rummet, makens arbetsrum och tillika gästrum. Upptäcker att jag alldeles missat att ta bilder på hur det såg ut innan vi tömde det. Har annars alltid varit noga med det, det är så väldigt roligt att ha kvar och se vad och när, vi gjort det hela.
 
Tog dock några bilder när bäddsoffan användes för första gången för några helger sedan när vi hade många nära och kära här, samt några när vi bara rivit taklisterna.
 
 
 
 

Nu är de äntligen hos oss!

Idag äntligen har vi dem innanför husets väggar! Våra nya sängar! Tyngre än de gamla, upptäckte vi när vi bar dem uppför trappan. Förhoppningsvis tyder det på skaplig kvalitet. För nej, det är inga värstingsängar, Ikeas mellanpris, inte de sämsta men inte de dyraste. Tror att de är helt OK.
 
Fasta är de och ska kombineras med en skön Latexbäddmadrass. När vi var och provade sängar hade vi sådan tur att vi gillade samma bäddmadrass. Förenklar ju det hela när vi vill ha en stor som täcker hela sängen och slippa skarvar.
 
Strecket i räkningen är bara att bäddmadrassen ska ligga och "suga luft" i 72 timmar innan den får börja användas, enligt instruktionerna. Betyder att vi inte får börja bruka sängarna förrän på söndag. Känns lite som att hålla fram godis till ett barn och säga; se, men inte röra!
 
Vi har kommit fram till att vi nog ändå börjar använda bottnarna i morgon och kombinerar med den gamla bäddmadrassen så länge. Sen får vi se om vi orkar vänta i 72 timmar på den nya, eller om det räcker med 48 kanske? Vad kan hända?
 
Bilden är lånad från Ikea, men gillar det jag ser. En inbjudande skön säng i ett luftigt rum.
 

Hotellkväll

Dags för en bortavecka igen....inte kul, men bara att ta det. Som det nu är kommer det att bli varannan vecka borta, varannan vecka hemma. Som tur är, är jag inte borta alla dagar i veckan, men två till tre nätter blir det.
 
Vi samordnar som vanligt, fast samordningen består även den här gången av att vi är borta samtidigt, så vi kan vara hemma samtidigt. Men borta på olika håll, maken i Gävle och jag norröver. Bra så, ändå.
 
Har ju hittat ett billigt och hyfsat boende i Hörnefors, men tyvärr hade de fullt den här gången, så jag fick leta annat. Det blev Vännäs hotell. Det känns lite grann som om jag skulle tagit in på hotell hemma runt Sundsvall, eftersom även Vännäs känns väldigt hemma, med stugan inte så långt borta. Men den är ju obeboelig ännu ett par månader.
 
Fast om vi hade vetat hur lite snö det skulle vara i vinter, hade den gott kunnat få vara öppen. Det är inte mer än en decimeter här, betydligt mindre än vad vi har hemma. Men, men.
 
Ett ganska gemytligt och fräscht hotell är det, och middag ingår i priset. Kunde varit sämre.
 
 
Sovmorgon får jag i morgon också; mitt första besök blir på butiken precis intill där vi brukar göra matinköpen!
 
 

RSS 2.0