Tur på turen

Det är ett konstigt väder vi har. Den ena dagen tvåsiffriga minusgrader, den andra flera plusgrader.

I förmiddags åkte vi hemifrån med destination stugan utanför Umeå. Medan vi varit söderöver har det varit rejält kallt hemma. Säkert även här i stugan. Dock nollgradigt när vi åkte.

Viss förvarning hade ju gått ut om eventuellt regn som i värsta fall kunde vara underkylt. Vi slapp det som tur var. Saltad E4, lite moddig i vänsterfilen, men OK. När vi närmade oss började det komma regndroppar, men ingen fara.

Ett par timmar efter vi kommit fram bröt kaoset ut; underkylt regn på redan kalla vägbanor – bilar som var tvungna att stå stilla för det gick inte att köra över huvud taget. All busstrafik både i Umeå och Skellefteå inställd. Många fordon hamnade i diket och tydligen en hel del allvarliga olyckor.

Ibland har man tur.

Men konstigt är vädret ändå. Mindre snö här än hemma, nu +3 så det töar å det värsta.

Skönt i det väglag som rådde också med 4-hjulsdrift, på de moddigaste ställena upplevdes skillnaden. Ävenså när vi körde ner på vår lilla väg ner till stugan som såklart var oplogad. Trots ca 15 cm sursnö tuggade den sig fram utan problem.

Lär bli lika lätt/lättare att ta sig härifrån för kära maken körde sedan upp vägen med snöslungan, och med det här töandet lär det vara barmark där då. Eller isgata. Vi får se.

Efter den heroiska insatsen blev det lite glöggmys:

 
Och på kvällen såklart bastuuuuuuu!!!! Fortfarande strandbastun, helt fantastiskt!
 
Fast när vi gick därifrån såg vi något slag av fordon som är ute på sjön och plogar. Liiite av ett kamikazeprojekt tycker jag. Skulle inte en ge mig ut till fots på sjön, har varit alldeles för få minusgrader för det!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0