Krig!

Förra måndagen när kära maken kom hem och jag var kvar uppe i stugan, upptäckte han att vi fått sällskap i huset.
 
Små fyrfota sötingar som kommer in, om de lyckas, när det blir för kallt och magert med mat ute. Det visade sig att de lyckats klättra uppför murstocken och in i makens arbetsrum på övervåningen som är under renovering och därmed fullt av möjliga ingångar.
 
Mycket dumt av oss att inte ha insett det tidigare. Det är ju inte precis första gången vi har besök av dem, även om det var flera år sen sist. Ändå är det ju så att bor man på landet, så kommer de, förr eller senare, in. Det handlar om att så långt det går förhindra att de tar sig in; täta, täta, täta.
 
Så det gjorde vi. Det rummet blev tätt. Men de hade ju ändå hittat en väg in i huset, under ytterpanelen förmodligen, och stängs en dörr så försöker man hitta en annan.
 
Och det har de gjort, och vi fortsätter täta. Och ställa ut fällor. En hamnade däri häromdan och vi kunde konstatera att det var en skogsmus, inte en husmus. Bättre så, de förökar sig oftast inte alls på vintern. Men ändå.
 
Så kriget fortsätter. Vi ska vinna! I morgon ska vardagsrummet uppe gås igenom ordentligt för att täta rejält längs golvet.
 
När vi renoverade övervåningen hade vi ännu inte lärt oss vikten av silikon och latex mellan vägg och golv. När nedervåningen renoverades var vi klokare och gjorde bättre. Så, gör om och gör rätt, eller bättre sent än aldrig.
 
De är ju egentligen oförargliga djur, söta om man väl tittar efter. De ger sig inte på människor, men annat man har i hemmet som tex textilier. Och jag vill inte ha dem inomhus!
 
 
Vi hade en liten tanke på att kanske åka söderöver och hälsa på i helgen, men vi stannar hemma och krigar istället!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0