Nyårsafton

Nyårsafton.

Tänker inte skriva nånting om highlights eller resumé  beträffande året som gått.

Det har förflutit och jag har fått vara med även det här året. Bra så. Satsar och hoppas på samma för nästa.

Målat väggarna ytterligare en gång i nya hallen i vår egen lilla stugby. Konstaterar att jag nog likt förbaskat måste måla en gång till. Kvistarna anas ändå. Utan ytterligare färg dröjer det inte många år innan de tränger fram mer än jag klarar att se. Men den målningen får bli till våren.  Har inte tillräckligt med målarfärg med nu, trodde ju att den här omgången skulle räcka….

Och töandet håller i sig. Återigen; konstigt väder. Men 2014 gick ju (även det) till historien som det varmaste. Vart är vi på väg?

+4 grader står termometern på. Snön som smält från ovansidan  fryser från undersidan eftersom marken är kall = ishalka överallt! Vi har kommit fram till att vi ska plantera broddar även här uppe! Gäller bara att komma ihåg att skaffa och ta med…..!

God mat har vi ätit, och till det druckit upp en julklapp;  ett Amaronevin! Sååå gott! Tack för det, finingar!

 

Nu bastu såklart! Sen får vi se om nya grannarna tänker skjuta raketer eller inte!? Vore ju fint med gratis skådespel!


Tur på turen

Det är ett konstigt väder vi har. Den ena dagen tvåsiffriga minusgrader, den andra flera plusgrader.

I förmiddags åkte vi hemifrån med destination stugan utanför Umeå. Medan vi varit söderöver har det varit rejält kallt hemma. Säkert även här i stugan. Dock nollgradigt när vi åkte.

Viss förvarning hade ju gått ut om eventuellt regn som i värsta fall kunde vara underkylt. Vi slapp det som tur var. Saltad E4, lite moddig i vänsterfilen, men OK. När vi närmade oss började det komma regndroppar, men ingen fara.

Ett par timmar efter vi kommit fram bröt kaoset ut; underkylt regn på redan kalla vägbanor – bilar som var tvungna att stå stilla för det gick inte att köra över huvud taget. All busstrafik både i Umeå och Skellefteå inställd. Många fordon hamnade i diket och tydligen en hel del allvarliga olyckor.

Ibland har man tur.

Men konstigt är vädret ändå. Mindre snö här än hemma, nu +3 så det töar å det värsta.

Skönt i det väglag som rådde också med 4-hjulsdrift, på de moddigaste ställena upplevdes skillnaden. Ävenså när vi körde ner på vår lilla väg ner till stugan som såklart var oplogad. Trots ca 15 cm sursnö tuggade den sig fram utan problem.

Lär bli lika lätt/lättare att ta sig härifrån för kära maken körde sedan upp vägen med snöslungan, och med det här töandet lär det vara barmark där då. Eller isgata. Vi får se.

Efter den heroiska insatsen blev det lite glöggmys:

 
Och på kvällen såklart bastuuuuuuu!!!! Fortfarande strandbastun, helt fantastiskt!
 
Fast när vi gick därifrån såg vi något slag av fordon som är ute på sjön och plogar. Liiite av ett kamikazeprojekt tycker jag. Skulle inte en ge mig ut till fots på sjön, har varit alldeles för få minusgrader för det!

 


Njutdagar

Hemma igen efter ett par mysiga dagar nere runt storstan med barn och barnbarn. Landade lördag eftermiddag hos barnbarnen. En rejälare kartong med julklappar hade vi ju med oss och fick ju lov att förklara att tomten hade glömt en del julklappar som de skulle haft, och lämnat dem hos oss så vi skulle kunna ta med dem ner.
 
Så det blev lilla julafton igen, för barnbarnen, eller framför allt Ebba. Lilla Freja är mer ointresserad. Än så länge.
 
Även mellandottern dök upp där och som vanligt var det mysigt och trevligt.
 
Dan därpå över till Kim och Markus, även där god mat och mys. Fast god mat är ett understatement; löjrom och skumpa, oxfilet och gratäng och fantastiskt gott vin. De fortsätter skämma bort oss.
 
Idag dumpade vi dem på Arlanda på vägen hem; stackarna ska åka till Mexico för två veckors plåga i sol, värme och salta bad. Avundsjuk, jag? Absolut!
 
Hem till ett hus som höll +15 grader ca. Vi hade skruvat upp elementen rejält innan vi åkte, men det har nog varit rejält kallt medan vi var borta. Men det är bara att elda i kamin och vedspis så är det fixat på ett par timmar.
 
I morgon lär vi landa i ett hus som håller 7-8 grader bara, när vi kommer upp till stugan. Men det är samma där, elda och skruva på elementen, så fixar det sig.
 
Tråkiga är att de pratar om plusgrader och regn, känns väldigt onödigt. Det har börjat snöa här nu och är fortfarande åtta minus, hoppas de har fel och att det håller sig på minussidan och blir snö istället!
 

Bättre juldag

En bättre dag idag, det är det. Och allteftersom den förflutit har den blivit bättre.
 
Först och störst var att vakna och inse att nu var den djävla skitjulaftonen över. Genomliden, avklarad.
 
Nästa positiva var att förstå att makens förkylning var just förkylning, inte influensa. Idag hade han sovit bort whiskybasen och lät som vanligt igen och var även feberfri.
 
Letade sedan fram spackelspadar och gav mig på att påbörja spacklingen av hans arbetsrum som är under renovering. Vi gör ju så att det är han som står för hammare och spik (oftast) och övriga maskiner som hör ihop med trä. Jag sköter det mesta av ytbehandlingen, som målning och spackling och liknande.
 
Så nu är alla skarvar mellan gipsplattorna och skruvskallarna igenspacklade en första gång. Fortsättning följer.
 
Fram på eftermiddagen när han trots att han varit uppe hela dagen, fortfarande mådde ganska skapligt, började vi fundera på om vi kanske skulle våga oss på en resa söderöver till helgen. Vi vill ju inte föra smittan vidare, men Kim och Markus som var här när eländet bröt ut för honom, har inte blivit sjuka, och nu när han är mycket bättre, så tror jag smittorisken om ett par dagar är noll.
 
Så nu är det bestämt; vi åker ner på lördag! Om inget tokigt tillstöter. Få träffa alla. Njuta och må bra.
 
Såklart var jag tvungen att gråta en skvätt för det också. Men till skillnad mot igår, av glädje.
 
Julbordet idag var lika spartanskt som igår, allt (det lilla) i repris. Men kanske på grund av ovan nämnda, godare idag än igår!
 
 

Ingen god jul

Kan absolut säga som det är, det här har varit den värsta julaftonen jag någonsin har varit med om. Det är tur att kära maken och jag trivs ihop och inte brukar ha några meningsutbyten, annars hade den här dagen kunnat innebära både det ena och det andra i tråkigheter.

Vi har ju haft ensamma julaftnar tidigare, vartannatåret som barnen firar med respektives föräldrar och det är helt OK. Så ska det vara och det är man inställd på. Upp till oss själva om vi vill sitta hemma eller göra något annat.

Men det här. Det SUGER! Att ha allt planerat och i sikte. Såg så alldeles enormt mycket fram mot den här julen. En jul med de allra bästa, underbaraste människorna som finns.

De nära, stora och små, de utan krav, med kärlek och värme, de man inte behöver tänka sig för med, som tycker att man är OK som man är. De man har roligt med. Gemenskapen. Samhörigheten. Glädjen.

Ok, möjligt att det kan låta tårdrypande och svulstigt. Men sant. Och jävlars helvete vad jag längtar! Och hade velat vara där.

Samtidigt är jag säker på att de har en bra jul. Bra så.

I morgon är en ny dag. En bättre dag.


Dan före dopparedan

Det blir ingen jul i år. Jo, självklart blir det ju det, men inte den som vi sett så mycket fram mot; med barn och barnbarn.

Kära maken vaknade i morse och var rejält sjuk, hosta och värk i kroppen, feber på gång. Alla blev vi totalt ställda, alla insåg att det vi sett fram mot inte skulle bli, men hur skulle vi göra? Åka ner ändå och lämna honom i Kims o Markus lägenhet? Självklart inte!

Det slutade med att de tog bussen ner till Stockholm och vi blev kvar här hemma. Vi hoppas nu bara att de inte blivit smittade som ska åka på en välbehövlig solsemester om en knapp vecka.

Löjrom och skumpa skulle det blivit hos dem i kväll, och bara för att det är uppesittarkväll – uppesittarkväll med lott. Av det blev det bara det sista och rester från middan igår.

Så här sitter/ligger vi i soffan, med ett julkort utanför; de två decimetrarna snö som kommit de senaste dygnen hänger tung och vacker på granarna och lyser vit på taken.

 
Men skulle sååå gärna bytt ut det mot en grön regnig jul om den bara fått firas med de bästa människorna på jorden!

 


Dan före dan före dan före dopparedan

Nu känns det som att det faktiskt börjar bli jul. Iordningsställande-stressen har lagt sig: idag blev jag klar med både tillverkning och paketering av alla julklappar. Fast ärligt talat har det inte varit någon stress alls egentligen. Det jag har pysslat med har ju varit ett rent nöje, det är ju sånt jag tycker är roligt! Hoppas bara att de fina små barnbarnen gillar det jag gjort. Resultatet i en hög:
 

Ser att julgranskulorna som vi ska donera till dem också finns med i högen!
 
Vi har det ju så bra förspänt att i år, som är "vår familjs" år, är det inte vi som står för fiolerna, det gör kära sonhustru och sonen, säkert i den ordningen. Vi har bara att resa ner dit och sätta oss vid dukat bord! Lät väl bra!?
 
Självklart delar vi pengamässigt på kalaset, men när man som jag, har stått för kalaset i tretti år, så vet man hur mycket jobb det är med det. Det handlar inte bara om maten som ska på bordet, det är så mycket mer. Väldigt roligt ska det bli!
 
Roligt är också att i morgon kommer Kim och Markus hit och sover över innan vi gemensamt åker ner till nämnda julfirande. Så i eftermiddags kläddes granen till ackompanjemang  av en gammal julskiva och den hemgjorda glöggen. Stämningsfullt! Och väldigt gott!
 
 
 
 
 

Spårsnö

Sent i går kväll kom han hem, kära maken, såklart var ju planet en halvtimma försenat när det redan var tokigt sen hemresa. Men, bättre sent än aldrig!
 
Så det blev sent i säng, finns ju en del att prata om, samt att man måste landa mentalt också.
 
Naprapaten som jag var hos häromdagen gav mig uppdraget att gå en liten promenad varje dag för ryggens skull, inga långa behövdes, 10-15 minuter kunde räcka, sa han. Och det är väl max det jag har tid med..... samt att just promenader ger mig ont i ryggen.
 
Hur som helst så tog jag en liten sväng upp i skogen i dag och hittade dessa spår. Ingen aning om vad det kan vara för djur, men räv är det inte, de spåren känner jag igen och de är mycket mindre. Skulle kunna gissa på Lodjur. Det är ju så lite snö så det blir inte riktigt tydliga och bra avtryck. Men stora var de. Handsken jag lagt bredvid är en herrhandske, större än min hand (men det var de jag hade med mig).
 
 

Bordsfix och annat

Kära maken åkte iväg på konferens onsdag kväll, så jag har haft ett par ensamma dagar. Men inte tråkiga. Fast jo, trivs ju väldigt bra med honom och saknar honom alltid när han är borta, det är väl mer att det känns tråkigt att lägga en konferens sååå nära julen, hör inte till vanligheterna. Ej heller att vara så snåla så han inte får ta direktflyget till och från Göteborg, utan måste åka via Arlanda. Dessutom tillbringa sådär sex timmar på resande fot, för att vänta in billigaste flighterna....han är i bästa fall hemma kvart i elva ikväll, fast konferensen slutade vid två....
 
Men gårdagen försvann genom naprapatbesök, jobb och lite julklappsletande. Ikea förnekar sig dock inte, det jag skulle ha där var slut på lager....
 
Första ensamma natten hade jag lite svårt att somna, var väl olika saker som snurrade i huvudet. Bl.a. dök det upp ett beslut att nu jäklar, ska det ske! Måla om köksbordet.
 
Kära maken byggde ju en så fin bordsskiva till underredet vi redan hade när vi fått färdigt vårt nya kök för en del år sedan. Det betsades brunt för att matcha timmerstockarna i taket. Har dock många gånger tänkt att det vore bättre vitt kanske?
 
Idag blev det vitt. Eller vitare i alla fall. Hoppades att det skulle räcka med ett lager färg för att se lagom slitet ut, men det ser bara just grundmålat ut. Vill dock ha tag på antikvitt innan jag går på nästa lager. Så färdigställande får bli i mellandagarna kanske.
 
Före:
 
Efter:
 
Det ska bli spännande att höra vad han tycker när han kommer hem!
 
Det har snöat till och från idag, inga mängder men sånt där stämningsfullt fint snöfall. Sen klarnade det upp och temperaturen har fallit/faller. Så vedspisen används, som vanligt och nu är det dags att ge sig ut i det nattsvarta med pannlampa och hämta in mer ved!
 

Julklappsfixande

Säg den väderglädje som varar speciellt långt denna konstiga vinter. Det vackra vintervädret vi hade förbyttes såklart i regn igen och det var INTE speciellt roligt att köra därifrån på vägar som varit täckta av hårdpackad snö och som fått en massa regn på sig. Isigt under och vatten på, dessutom spårigt. Men det gick det också. Tack vare dubbdäck! Inget annat hade gått.
 
Haft lugna dagar hemma eftersom det inte finns något att hämta ute i butikerna den här veckan. Ska i och för sig ut en sväng i morgon, men det är för att fylla på och snygga till i min hylla i en butik, ingen personalkontakt behövs. Och så blir det lite julklappsletande också. Och ett besök hos naprapaten.
 
Så arbetsrummet uppe har äntligen fått sitt tak uppspikat. Har ju grundmålat det en gång, men några lager till ska jag få dit under helgen.
 
Julklappsfixande modell egenhändig tillverkning har det blivit idag, sådant som jag tycker är roligt. Till största delen återanvändning. Enda nyinköpta är innehållet i själva madrassen. Madrass, kudde och täcke till en docksäng. Därtill en sänghimmel av en udda spetsgardin och en överbliven gardinstång som bockats till.
 
 
Konstaterade att solens nedgång nu har nått sin senaste punkt här hos oss. Den har stått still på 14.16 nu några dagar och gör så några dagar till. Uppgången däremot tänker bli fyra minuter senare innan den vänder.
 
Enklar dag som idag orkar inte solen över trädtopparna, inte sett från vårt hus. Eftersom huset ligger på en kulle så lyser dock solen på sjön bakom huset. Men härifrån gluttar den bara genom träden. Bilden är tagen klockan tolv idag.
 
 
 
 
 
 
 

Njutningsfulla dagar!

Igår snöade det till och från under hela dan. Blöt snö förvisso, men vitt blev det. Har nog kommit lite till under natten och idag har nog temperaturen legat precis under noll grader. Gissningsvis är det nog dryga fem centimeter som kommit, men det räcker så. Då klarar vi av att ta oss härifrån utan plogning och trevligt ser det ju ut. Även här uppe har det varit barmark ändå tills nu och det passar ju bra att snön kom till Lucia i alla fall.

 

 

Som motvikt mot snö och jul har idag äntligen segeltaklampan kommit upp i ”randiga rummet”. Tycker det blev riktigt bra! Är ju mycket marint i det här rummet som ju förstärks än mer med den här.
 

Och så är det ju den där bastun på stranden vi har, den som var tänkt att basta i bara under sommarmånaderna. Så här såg det ut i kväll när vi satt på den lilla altanen som finns där och hämtade luft och svalka i ”mellanakten”.
 
Varje gång man har duschat innan bastning uppe i huset, inte torkar sig, utan bara sveper om sig en handduk, tar ett djupt andetag och undrar ”hur mycket fryser jag innan jag kommer ner?”, så blir jag lika fascinerad över att man inte hinner bli så himla kall. Det tar ju bara kanske fem sekunder att gå dit, men ändå, nästan naken och blöt och kallt är det! Men belöningen……!!!!!!!!!!!!!
 
Och så vet jag inte hur många gånger idag vi suckat och berömt oss över den nya fina soffan. Mer njutning!

Vilken dag!

Efter en natt med visst fightandes med kära maken som tyckte att han hade rätt till hela sängen, så blev det en så alldeles väldigt bra dag!
 
Vi hade ju kommit överens med Mio om att få leverans av vår nya soffa idag, och det var sagt att de skulle komma på förmiddagen, nånstans mellan 7.45 och 12 (om det fortfarande skulle vara förmiddag, enligt mig).
 
Så jag var uppe sju, hatar att vara nyvaken om/när det kommer folk av det slaget. Självklart kom de inte förrän 11.45 - så ja, det var fortfarande förmiddag!
 
Innan dess hann vi få massa gjort i den nya hallen, trots en trötthet som gjorde en smått groggy.
 
Men sen när de kom - soffan blir inte bara levererad utan inburen, delarna ställs på rätt plats i förhållande till varandra. Det vi hade att göra var att "klä av" det hela, skruva på benen och haka ihop delarna. Helt underbart!
 
Än mer underbart att se hur fantastiskt bra det blev i det lilla vardagsrummet vi har här. Var rädd att det skulle bli väldigt mycket soffa och väldigt lite rum, men det blev precis tvärtom! Soffan gjorde rummet, rummet blev större och soffan liksom bara flöt in och kändes som den hade hittat hem! Hallelujamoment!
 
 
 
 
Och som om inte detta vore nog, så kom faktiskt killen som redan första kvällen blocketannonsen på de gamla möblerna var ute, ringde och sa att "ja, det här ska jag ha, ni kan ta bort annonsen", ikväll och hämtade det gamla!
 
Vilken fantastisk dag!!!
 
 
 
 

Klirr i kassan!

Ibland är världen med mig. Vet inte om jag gjort något som gett mig god Karma eller vad det är men idag har två väldigt goda ting hänt mig.
 
Först, men kanske inte viktigast, när jag skulle kolla läget på mitt bankkonto upptäckte jag pengar där som liksom bara trillat in! Insåg att det nog var skattepengar, dvs ÅTERBETALDA skattepengar!!!!!!!!!!!!!!
 
Förra året hade jag en oerhört tung summa att betala in. Vid årets deklaration talade min revisor om att det skulle bli mindre i år. Skönt, tänkte jag. Hur mycket han sa att jag skulle bli skyldig kommer jag inte ihåg, förträngde det snabbt = senare problem. Och så få tillbaka istället!!!!!!! Wow!!!!!
 
Har redan frågat mig om jag ska fortsätta anlita den här revisorn, och frågan blir nu än mer aktuell, han verkar inte så där väldigt kompetent.
 
Nästa goda ting var att jag skickade iväg en förfrågan till ett företag om de möjligen ville ha hjälp med försäljning av sina produkter i mitt område och fick ett stort JAAAAA som svar efter bara nån timma!
 
Så, ja, det känns alldeles väldigt bra i kväll!!!!!
 
 
 

Mer skrämmande utveckling

Kära maken berättade häromdagen om vad han hört på nyheterna på radion. Ett inslag om hur forskare börjar bli rädda att alla SF-filmer i värsta fall kan komma att bli verklighet. Hur de börjat fundera över om de faktiskt hade lyckats med Frankenstein, fast värre - skapa på riktigt tänkande robotar. Hade själv inte hört detta, men råkade snubbla över det på nätet idag.
 
Kan inte själv utveckla det, men läs gärna texten i länken, eller ännu hellre; ta några minuter och titta och lyssna på videon och forskaren som håller föredrag om just detta.
 
Vi/jag som bara är brukare av datorer, som också är ett slags robotar, har absolut ingen aning om hur långt utvecklingen av Artificiell Intelligence, AI, faktiskt har kommit, tror inte jag är ensam om att inte veta.
 
Kontentan i alla fall av hennes föredrag, är att det viktigaste för forskarna nu är att lära robotarna hur de ska förstå mänskliga värden och kanske vara våra vänner. Vet att det låter som Science Fiction, men lyssna på henne!
 
http://www.sydsvenskan.se/sverige/artificiell-intelligens-kan-bli-slutet/

Skrämmande utveckling

Hörde på radion idag att den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD har kommit med en rapport http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6041166 som visar att den ekonomiska utvecklingen, även i Sverige, skulle varit bättre om inte inkomstklyftorna hade ökat.
 
Bara att klyftorna ökar tycker jag känns som ett stort bakslag. Sverige har länge gått i täten när det gäller att, inte jämna ut, men minska de ekonomiska klyftorna. Tyvärr är trenden den motsatta sedan ganska många år.
 
Det som sagts är att "om de rika blir rikare, så rinner det neråt". Frågan är hur? För inte så länge sedan hörde jag på radion eller TV:n, om just detta, att de med mycket pengar, som KAN konsumera, ändå inte gör det. De samlar i ladorna.
 
Så egentligen är inte den här rapporten förvånande kanske. Men skrämmande. Är det som den säger så skulle tillväxten alltså kunnat vara större, och dessutom hade fattigdomen, som numera finns i Sverige, kanske inte varit lika stor. Men det är väl därför RUT blivit så stor. Lätt att räkna ut vilka som kan köpa och vilka som säljer.
 
Ännu tydligare blir det när man i kväll hör på Aktuellt att SEB:s Annika Falkengren förra året hade en lön på 29 miljoner. En fördubbling mot året innan. HUR kan det vara rimligt? Dubbelt så mycket som övriga bankdirektörer, dessutom. Var kommer dessa pengar ifrån? Bankkunderna såklart! Samma bankkunder som via staten för ett antal år sedan, när banksystemet var i kris, gav pengar till bankerna för att de inte skulle kollapsa. Då lovade bankerna att hålla igen med bonusar och löner......
 
Det är inte konstigt att det finns en väldigt stor misstro gentemot det som kallas etablissemanget och där ingår även politiker. För det ska inte glömmas att de står väldigt nära varandra och bildar en klubb för inbördes beundran. Titta bara på vart de flesta politiker går när de checkar ut från riksdagen och partipolitiken.
 
Eller vad som hände i Norge nyss när regeringen där inte gillade SAS flygplanstidning, eftersom de hade finansministerns namn och Quislings i samma artikel. http://www.sydsvenskan.se/sverige/har-du-retat-upp-hela-norge-per-svensson/ SAS drog tillbaka hela tidningen. De är ju ändå statsägda....då får man passa sig vad man skriver. Ren och skär censur. Skrämmande!
 
 

Nice surprise!

Söndag kväll och helgen har bara sprungit iväg. Så känns det ju alla söndagkvällar, men den här mer än andra.
 
I fredags eftermiddag kom ett telefonsamtal från sonen som undrade om det gick bra att han och hans familj kom och hälsade på över helgen?
 
Vi hade ju pratat om det sist de var uppe, att de skulle komma igen, om inte annat för att hämta en gran ur skogen. Men tiden har gått, kära svärdottern har massa tentor och båda fullt upp med jobb och småbarnen. Det var därför vi hade funderingar på att åka ner i stället, men som sagt strök med tanke på att vi behövde försöka mota mus-Olle i grind här hemma.
 
Så såklart blev vi jätteglada över deras fråga, även om den kom överraskande. Så, vittjade kyl och frys och åkte till affären och handlade vad som behövdes, sedan rigga sovplatser och annat.
 
Så helgen har verkligen varit intensiv, rolig, mysig och härlig!
 
Och de hittade sig en stor fin gran!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krig!

Förra måndagen när kära maken kom hem och jag var kvar uppe i stugan, upptäckte han att vi fått sällskap i huset.
 
Små fyrfota sötingar som kommer in, om de lyckas, när det blir för kallt och magert med mat ute. Det visade sig att de lyckats klättra uppför murstocken och in i makens arbetsrum på övervåningen som är under renovering och därmed fullt av möjliga ingångar.
 
Mycket dumt av oss att inte ha insett det tidigare. Det är ju inte precis första gången vi har besök av dem, även om det var flera år sen sist. Ändå är det ju så att bor man på landet, så kommer de, förr eller senare, in. Det handlar om att så långt det går förhindra att de tar sig in; täta, täta, täta.
 
Så det gjorde vi. Det rummet blev tätt. Men de hade ju ändå hittat en väg in i huset, under ytterpanelen förmodligen, och stängs en dörr så försöker man hitta en annan.
 
Och det har de gjort, och vi fortsätter täta. Och ställa ut fällor. En hamnade däri häromdan och vi kunde konstatera att det var en skogsmus, inte en husmus. Bättre så, de förökar sig oftast inte alls på vintern. Men ändå.
 
Så kriget fortsätter. Vi ska vinna! I morgon ska vardagsrummet uppe gås igenom ordentligt för att täta rejält längs golvet.
 
När vi renoverade övervåningen hade vi ännu inte lärt oss vikten av silikon och latex mellan vägg och golv. När nedervåningen renoverades var vi klokare och gjorde bättre. Så, gör om och gör rätt, eller bättre sent än aldrig.
 
De är ju egentligen oförargliga djur, söta om man väl tittar efter. De ger sig inte på människor, men annat man har i hemmet som tex textilier. Och jag vill inte ha dem inomhus!
 
 
Vi hade en liten tanke på att kanske åka söderöver och hälsa på i helgen, men vi stannar hemma och krigar istället!
 
 

Det viktiga (i) livet

Mår ännu mer illa än vanligt när jag ser reklamen på TV som för det mesta handlar om vad vi kvinnor ska göra/köpa för att se bättre ut; kläder, smink, hårfärgningsmedel, ansiktskrämer osv osv, allt handlar ju om att det viktigaste vi kan göra är att se vackra ut, efter att ha läst detta:
 

Ungefär där någonstans kände jag att det brast ... får nu direktrapport om att flickor och kvinnor som överlevt ebola – som förlorat sina män, sina barn, sina föräldrar, sina liv, sitt allt, och är i väldigt utsatta situationer – VÅLDTAS i Liberia. Sexuellt våld ökar, matpriserna stiger i höjden, folk har blivit trötta och tappat hoppet och orkar inte längre hålla sig till reglerna om att tvätta händerna och inte ta i varandra. Det här kan gå från inferno till långt ner i helvetet ...

 

 

 
 

RSS 2.0