Mer brandrök och så citronsås

Oj, ikväll blev det så gott! Eftersom vi hade en så fantastisk semester och fick grilla nästan varje dag, så upplever man till slut ett behov variation till köttet.
 
Det blev kräftsallad en kväll, räksallad en annan. Är ju ingen fiskmänniska, men lax och Hoki tvingar jag i mig/oss med jämna mellanrum eftersom det är nyttigt. Ett par kvällar blev det grillade färdiga portionsbitar av lax också. Till detta en god kall citronsås. Ikväll blev det åter kräftsallad och citronsås. Kanske inte exakt samma som då, men väldigt gott blev det!
 
Läs mer här om detta. Orkar inte skriva det igen......
 
Och idag har vi haft brandröken från Sala även här hemma hos oss. Kände det när jag kom hem i eftermiddags och i skrivande stund med alla dörrar öppna känns det åter i näsborrarna. Stackars, stackars människor där nere.
 
För 22 år sedan, ensamstående med tre barn mellan 6 och 10 år, hade jag hyrt ett hus på Gotland dit vi åkte en vecka. Kanske någon kommer ihåg den stora, även den svårkontrollerade branden där den sommaren. Branden rasade inte så långt från det hus vi hyrt och på radion berättades hur den kom närmare. Hade en väldigt orolig kväll när jag såg hur det rök från håll i skogen. Vi hade inte fått någon förvarning om att eventuellt evakuera, men jag packade allt vi hade och satt uppe till morgontimmarna och lyssnade på radion tills det lät som faran förmodligen var över.
 
De har det värre runt Sala.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0