Fasad, taklyft, farstubro och pelargoner

Under två somrar nu har vi bytt ut panelen på vårt hus, med samtidig tilläggsisolering. Den sista lilla delen ska nu snart också tas omhand. Det är på sätt och vis den värsta, högt och otillgängligt. Vi hyr in ställning så det blir en stadig och ordentligt gjord sådan för gubbsen som vi också hyr in. Vi klarar ju inte höjden nån av oss.
 
Ställningsbyggaren skulle komma i helgen och har inte varit här idag, så förmodligen dyker han upp senast åtta i morgon bittí. Som tur är behöver vi inte vara uppe och ta emot honom, han vet vad han ska göra.
 
Som syns på den första bilden så är det ett taklyft som ska få nya kläder. Taklyftet i sig är fult som bara den, hade det gjorts som ett sadeltak hade det varit snyggt, men detta platta..... men det är bara att gilla läget, att göra om det kostar en förmögenhet.
 
Förutom ny panel är det tänkt att de ska sätta upp ett tak över balkongen som blir däruppå, samt en balkongdörr och ett nytt fönster. Att fönstret ser så "blint" ut beror på att det är täckt av en frigolitskiva på insidan. Det är bara ett trasigt englasfönster, dörren är, tro det eller ej, en toalettdörr tidigare ägarna tyckte skulle duga att mota vinterkyla och vindar....
 
 
Så i vanlig ordning de senaste två åren har vi ägnat en massa tid åt att måla panel och lock eftersom vi inte klarar att vara däruppe och måla på plats. Idag har jag målat locken en sista gång, maken har målat vita bräder till knutar och dylikt, för att allt ska vara klart när bräderna är på sin plats.
 
Och så måste jag ju bara lägga upp ett par bilder på mina fina pelargoner. Sommaren har ju förvisso varit gynnsam för all växtlighet, men det var många år sedan jag hade så ymnigt blommande pelargoner:
 

Ja, den som vill ser att det inte finns något innertak i farstubron, ej heller färg på insidan av brostaketet. MEN, idag har det nyss inhandlade virket till tak fått grundfärg på sig, så nu handlar det lite om tid och väder innan det hamnar på plats!
 
 
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0