Vårdagar

Första arbetsdagen i går och såklart blir vädret därefter; strålande sol och som mest 16 varma grader. Man ska ju ändå inte klaga, vi hade härliga dagar i stugan ändå, även fast det inte var det vädret och den värmen. Och även fast man jobbar så är det ju där - vädret!
 
Och våren är här på riktigt! Och den är här rekordtidigt! Vet att när vi bodde i trakten av huvudstaden så var riktmärket björklövssprickning ca 5-10 maj. Men vi har faktiskt musöron på björkarna här, redan nu! Ca tre veckor tidigare än normalt. Men vad gör det? Lööööv it!
 
Äntligen fick jag idag tid att införskaffa några penséer, också sådant som känns så vårigt härligt, eller härligt vårigt!
 
 
Och när jag tog ner tvätten som hängts ut i går kväll fick jag syn på Scillan som helt plötsligt tittat upp runt körsbärsträdet!
 
 
Och Krolliljorna som inte blommar förrän i juli är redan på god väg. De här är rosa, till skillnad mot de vi har uppe i stugan som är vita. Har tänkt i flera år att gräva upp några stycken och ta med. I år måste det bli av! De här växer halvvägs in i syrenbusken och syrenskotten kommer snart att ha invaderat dem annars! Men de trivs väldigt bra där i halvskuggan, det är bara det att vi alltid är borta när de blommar som finast.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0