Skön utehelg

Inte ofta det är söndag kväll och man tycker att det är helt OK. Söndagkvällar brukar ju innebära lite måndagsångest, speciellt om man ska iväg på några dagars resa. Men den här söndan är ju lite annorlunda, med en hel ledig vecka (drygt) framför oss! Underbart!
 
En härlig helg har vi haft, verkar nästan som vi har haft vädergudarna på vår sida i de här trakterna, det har blivit bättre än utlovat hela helgen. Bäst i fredags med strålande sol hela dan och +14 som mest. Lika fint och varmt har det inte varit sedan men helt OK. Stått vid vedklyven så jag är öm i hela överkroppen. Det är ett gäng kilon man lyfter och hanterar under de timmarna. Så pass långt hade jag kommit i går:
 
Vinkeln kan göra att det inte ser så mycket ut, men det är ett underlag av tolv pallar, så det är en del. Det har vuxit under dagen...
 
Och som jag stod där idag fick jag helt plötsligt syn på vitsipporna borta i backen, och efter det fick jag syn på fler. Även sädesärlan är här sen ett par dar, så nu är det faktiskt vår, även här hos oss!
 
 
Fick även syn på lite andra växter, och blev mäkta förvånad. Eftersom vi bor som vi gör, med skogen och naturen vid knuten så finns det ju ingen anledning att bära inomhusväxter som gjort sitt till soptunna eller liknande. De slänger jag iväg utanför gräsmattan, låter dem återgå till Moder Jord. Döm om min förvåning när jag fick syn på något som ser ut som påskliljor i vardande, just utanför gräsmattan och där det aldrig har funnits några förut!
 
 
Ska bli intressant att se vad det är, påskliljor från förra året, eller hyacinter från i julas? Lökarna ligger ovanpå jorden, men har väl rotat sig neråt. Överlevnad å det värsta är det i alla fall! Varför lägga möda på att gräva och plantera en massa?
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0