Idag är jag glad för

att jag jobbade mycket i går kväll, så jag fick lite fria timmar idag och kunde dammsuga och tvätta golv. När man ser skräpet och känner att det krasar under fötterna, blir jag lite skogstokig. Sen kan man ju vända på det och säga att det som gör mig skogstokig faktiskt kommer från just skogen. Skräpet som blir när man eldar med ved....
 
att jag också gick en vända i skogen och hämtade hem lite material därifrån (inte ved) för att pryda med. Vitmossa så det räcker för både egna behov och om nära och kära vill ha, vanlig grön mossa, kottar och mossbelupna kvistar.
 
Mossiga kvistar måste jag erkänna är en stulen idé. Det är ju så att man blir blind för det man har framför ögonen hela tiden. Såg någonstans häromdan hur fint det kan bli med sådana. Men när jag gick tio meter från trädgårdstomten ser jag dessa nedre döda, torra grenar på närmsta granen, med fullt av både mossa och gamla hängande skägglavar. Så vackra, men har inte "sett" dem förut. Men tillsammans med de kraftiga friska grankvistarna jag redan hade nedanför trappen blev det komplett, tycker jag.
 
 
Och så gillar jag den rosa kärleksörten som blommar sent och som är så tacksam att hantera. Ta in den och ställ i vatten, så håller den sig i ett par månader. Klipp av några stycken och ställ i bara lite, lite jord i en kruka, den håller sig även där ända tills den tvåsiffriga kylan och snön tar kål på den.
 
 
 
 
De fina trädgårdssmyckena kommer från Trådspira som jag jobbade för för ett par år sen. Också saker jag blir glad för!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0