Återanvändning

Vet att jag skrivit det förut, men ändå: jag ÄLSKAR att återanvända! Det ger mig en stor tillfredsställelse, varför vet jag inte, det är inget medvetet miljötänk eller så. Tycker bara att det är synd att kasta saker som jag har känslan av att kunna göra något med/av.
 
Så när vi för ett par år sedan skulle köpa nya sängar till Kims rum i stugan och därmed kasta ut 120-sängen som fanns där, bar det mig väldigt mycket emot att även kasta ut madrassen till sängen. Det var en ribbottensäng som alltså hade en vanlig skumgummimadrass, och madrassen hade bara några år på nacken.
 
Så jag krävde att den skulle sparas. En ordentligt tjock historia var det i ett par lager, visade det sig. Utav den har det sedan dess blivit dynor till utemöbeln här hemma - både soffa och två fåtöljer, samt en madrass till resesängen för små barn.
 
Idag blev det också en tjock madrass till den fina Karl Johanssoffan jag har i mitt arbetsrum. Där är det tänkt att Ebba ska sova när de kommer och hälsar på om ett par veckor.
 
Tror att den blir väldigt bra som säng för ett barn från hennes ålder och upp mot kanske 10-årsåldern. Trots den tjocka madrassen blir det ändå en sarg så man inte kan rulla ur sängen, men inte så hög att man inte lätt kan ta sig ur. Eftersom det, som med alla gamla bäddsoffor, går att dra ut den, så kan den nog bli uppemot 120 cm bred om man så vill också. Provlåg den och kunde konstatera att ja, jag skulle också kunna sova här!
 
Gissar att soffan har härbärgerat många sen den var ny, så även där blir det återanvändning!
 
 
Nästan bäddat och klart i sängen namngiven efter en kung till en av våra små prinsessor!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0