Ved, värme och värsta vädret!

Oj, oj, oj, vilka sköna dagar det varit! Bara att komma hem efter nästan två veckor borta är en lisa för själen. Spelar ingen roll att det är nice i stugan; hemma är alltid hemma! Dessutom var jag ju inte i stugan hela tiden.
 
Det bästa var väl ändå att jag tog med mig det fina vädret hem. Både fredagen och nu också lördagen har det varit riktigt sommarväder; härligt varmt och inte ett moln! Har ju faktiskt haft fint väder i två veckor nu!
 
Jobbat har vi så klart, i vanlig ordning..... det är ju som alltid mycket som måste göras.  Men idag blev vi klara med vedklyvningen! En milstolpe! Sen ska den ju ladas in också.... I år är det mer ved än vanligt. Efter stormen Dagmar blev vi ju tvungna att anlita ett skogsbolag att ta hand om den stormfällda skogen och bad dem lägga alla björkar hos oss. Det blev ordentligt mycket. Tillsammans med de granar vi tog ner i höstas fick vi mer ved än vi kommer att göra åt med under nästa säsong. Vilket var vår intention. Att kunna ligga ett år före, vedmässigt. Nu bör vi göra det!
 
Och så är det ju målning också. Förra sommaren påbörjades ju projektet ny fasad på huset. Knappt halva huset fick ju ny fasad (och tilläggsisolering) då. I år är tanken att resten ska få detsamma. Skillnaden är att vi tänkt hinna måla allt virke 2 av 3 gånger innan det hamnar på huset. Nu har vi börjat. 49 "lock" är målade två gånger. Det känns i högeraxeln. På den vänstra axeln känns det att solen har gassat.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0