Sommardagar

Väder är ju det vi svenskar gärna pratar om. Det är väl inte så konstigt eftersom vi så gärna vill ha sol och värme och så ofta får det motsatta.
 
Mitt senaste inlägg här handlade ju om vårt sköna helgväder och såklart fortsätter jag nu att jubla över det härliga väder som varit här uppe i norr.
 
Både lördagen och söndagen bjöds på sanslöst härligt soligt och varmt väder. Kära maken åkte hem till kyla och regn i Sundsvall på söndagen, medan jag stannade kvar i solen och värmen.
 
Måndag morgon skulle jag norrut; målet var Piteå med stopp i Burträsk och Skellefteå, men jag kom bara till Pengsjöbacken. Punktering. Glad över min vägassistansförsäkring ändå, som såg till att det kom en kille från en däckfirma i Vännäs som tog med mitt hjul, la på ett nytt däck och sen satte tillbaka det hela. Det tog drygt 2,5 timma så Skellefteå fick jag boka om till onsdagen. Men det fixades!
 
De senaste två nätterna har tillbringats på det lilla hotellet i Piteå. Med en månad kvar till midsommar blir det inte mörkt där på nätterna. Den här bilden togs vid 23 i går kväll, genom fönstret, så det ser nog ändå lite mörkare ut än det var:
 
Ikväll är jag tillbaka i kära stugan. Extra skönt såklart att komma hit och få sätta sig på trappen i solen och titta på sjön, andas ut och slappna av.
 
Sedan ägnades någon timma åt att klippa gräset som vuxit sanslöst sedan i lördags när det klipptes första gången för säsongen. Över huvud taget har växtligheten fått rakfart under de här varma soliga dagarna; allt har exploderat, blommor, gräs, träd. På en vecka har det gått från tidig vår till full sommar!
 
Men i morgon ska jag åka hem. Spelar ingen roll att det förmodligen blir en resa till sämre väder - det ska bli alldeles vansinnigt skönt att komma hem!!!!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0