Vattenkrångel

Nu är det ju så att jag är lite skrockfull. Sist skrev jag ju om att "det går så bra även om vi inte har nåt vatten". Det ska man absolut inte göra, för vad händer? Jo, tji vatten! Och visst funkar det ändå, men det blir så KNÖLIGT!
 
Men - det var väldigt skumt och konstigt. När vi kom och hade  monterat ihop alla kopplingar och blandare och släppte på vattnet så fungerade allt så fint. När sisådär fyra timmar hade gått så sinade vattnet. Just sättet det sinade på tyder på att det var slut på vatten i brunnen. Vilket är otroligt ologiskt. När vi kollade i månadsskiftet oktober/november var det pinfullt i brunnen, sen var var vi här efter nyårshelgen och allt var frid och fröjd och fungerade. Vintern gav snö före kylan vilket gör att marken isoleras och det blir väldigt lite tjäle. Alltså borde allt fungera! Ett mysterium! Det enda svar vi kan hitta är att brunnen på något sätt, av någon anledning, tömts på vatten.
 
Självklart blev frustrationen stor. Det är ju en mardröm att drabbas av, speciellt första känsliga kvällen. Det blir en rejäl käftsmäll. Speciellt när allt funkar som det ska, och sedan tas det ifrån oss. Ungefär som när man visar en påse godis för ett barn och sen säger - nääää, du får INGET!
 
Så ingen av oss sov speciellt mycket eller bra första natten, frustrationen och funderingarna var för stora och många. Vi smälte snö för att använda i toaletten och blaska av oss i bastun. För INGET kan ta ifrån oss våran bastu!!!
 
Idag fyllde vi alla dunkar och andra kärl vi har med vatten och pumpade åt motsatt håll, dvs upp till brunnen. Detta för att trycka ut den luft som kom in i vattenledningen när vattnet sinade. Och - voila! - vi fick tillbaka vatten i kranen!
 
Men vi vet ju inte hur mycket vatten som faktiskt finns där uppe brunnen. Bara det vi pumpade upp? Fylls det på som det ska? Så vi tar det säkra före det osäkra och fortsätter med dunkar till toalett och annat. Men vi ska unna oss att duscha i kväll efter bastun och köra diskmaskinen i morgon förmiddag och se vad som händer! Håller tummarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0