Påskplanering

Förutom tisdagen i veckan som varit, så har det varit härligt soligt och fint väder, men väldigt kallt. Kommer man ut på E4:an så går temperaturen som vanligt upp ett par grader och har då nått upp till fantastiska två plusgrader. Här i vårt köldhål har den nosat på nollstrecket. Men återigen; det är härligt att se solen så högt på himlen och att se den gå ner senare och senare, tror det är på onsdag som kommer som vi har vådagjämning. Det roligaste är ju ändå att vi nu gått om Stockholm när det gäller ljuset!
 
Dessutom är det bara en vecka kvar tills påskveckan börjar och vi har påbörjat planeringen inför en av årets höjdpunkter; att få öppna stugan för säsongen!
 
Exakt när vi åker upp är inte bestämt än, men gissningsvis onsdag påskveckan. Längtan och förväntningarna står så klart högt i tak, samtidigt kommer vi ihåg gånger när det blivit rejäla floppar. En av de värre var för sju år sedan när molnen dag efter dag hängde i höjd med taket och det bara snöade och snöade. Det året skulle vi sälja vårt hus och på påskaftonen tog vi besutet att åka hem, det var bara alltför deprimerande med det eviga snöandet när vi visste att hemma var det barmark och att vi fortfarande hade mycket att göra inför försäljningen. Det visade sig vara ett bra beslut.
 
Förra året höll vintern också i sig onödigt länge däruppe, då låg påsken ändå en vecka senare än i år. Efter mina bilder att döma begick vi ändå grillpremiären där:
 
 
Kan väl säga att grillen står en halvmeter över marknivå.... men soligt och fint var det! Och det är väl så det är, ligger påsken tidigt får man ta att det är snö kvar bara solen finns där!
 
Erkänner; det jag skriver är bara skitsnack, JAG VILL INTE HA SNÖ NÄR DET ÄR PÅSK, JAG VILL HA TORRT FJOLÅRSGRÄS, SNÖDROPPAR, KROKUSAR OCH PLUSGRADER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OCH sol. Helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0