Dan före dan.....!

I tre månader har vi längtat, och nu är vi äntligen framme! I morgon åker vi norröver och öppnar stugan! Lika vemodigt som det är att stänga den varje år, lika härligt är det att öppna den! Nej, fel, det är större känsla att öppna! Veta att heeeela säsongen ligger framför oss, alla förhoppningar om en solig och varm vår och sommar är ogrusade! Allt vi ska njuta av, allt vi ska göra! Det finns bara möjligheter tills annat är bevisat!
 
Det lovas ju ganska fint väder här i Norrland under påsken, men vi vet ju att uppe i stugan är det ju ungefär lika mycket snö som vi har här, närmare en halv meter kvar. Det har ju varit soligt och fint på dagarna ganska länge, men nätterna är kalla så det fryser till och det tar till fram på eftermiddagen innan det börjar töa igen. Det gör att det händer inte så mycket på snötäcket.
 
Så vi vet vad som väntar oss. MYCKET skottande för att komma fram till huset, och för att ta sig mellan husen, och till garaget, och till vedbon. Men vägen fram har blivit plogad idag, så det andra ordnar sig!
 
Sen är det ju alltid lika spännande med vattnet, har det frusit någonstans? I så fall var? Har något frusit sönder? Var? Men vi har haft tur hittills, det är bara några få gånger vi inte fått igång vattnet och det går bra i alla fall! Till och med har vi bastat utan rinnande vatten; det går så bra att tvätta sig med hjälp av en hink med vatten, det har folk gjort i alla tider! Även toaletten har kunnat användas, bara att hälla vatten (från hink) i vattentanken och sen spola! Men det är ju bekvämare med rinnande vatten!
 
Så ikväll planeras och packas det, en lång lista på vad som ska med, framför allt är det mycket mat eftersom det är många dagar och frys och kyl är tomma där uppe. Men det är ett kärt göra!
 
Så här såg det ut förra påsken, det lär nog se ungefär likadant ut i år också! Framför allt den blå himlen!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0