Växtkraft

Veckan som är/varit har jag varit hemma. Förra veckan kom jag ju hem onsdag kväll och kan bara konstatera att det händer väldigt mycket med växtligheten den här tiden på året.
 
En del av det oönskade tog ju Kim hand om i helgen, men även det önskade växer. En del väldigt bra, annat får man vara nöjd med att det inte dör....
 
Det här är en sådd som är gjord mest på kul. Det är Ruccola till höger i bild, som jag inte tror alls tänker komma upp, Ekbladssallat i mitten och Mangold längst till vänster (blir nog inget heller).
 
 
Sen finns det annat som är betydligt roligare, som denna Snöbollsbuske vi satte för tre år seda och som vuxit som bara den:
 
 I "portalen" bakom är Humlen på väg att klättra upp.
 
 
Något som också är lite roligt är dessa hybrider som växer upp på lite olika ställen varje år. Plockar ju av utblommade blommor från penséer och bara slänger iväg dem. Varje år kommer de tillbaka. I förminskad form och än mer lika sina förfäder violerna. Fast större.
 
 
Och så tycker jag den här liljan (tror jag det är) är så väldigt fin. Vet inte vad den heter och den sprider sig som ett ogräs men det är väldigt vackra blommor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0