Midnattsljus

Vi har förstått att vi haft en alldeles sagolik tur vädermässigt med vi har valt att befinna oss under våren. De helger vi har åkt hit upp till stugan har det ofta varit halvdant väder hemma, medan vi haft underbart väder här. När vi, som nu under midsommarhelgen, valt att vara hemma för att hinna måla så mycket som möjligt, har vi haft fint väder där och nu fått reda på att de haft riktigt skitväder här. Snacka om tur! Tack vädergudar!
 
I förrgår kväll hade vi en sådan där underbart ljummen och skön kväll,  där man helst inte vill gå in alls. Solen är ju med ända till läggdags här, och sådana kvällar är ju ändå sällsynta.
 
Sådär bara några dagar efter sommarsolståndet har det ju inte hunnit hända så mycket med solens upp- och nedgång och man får fortfarande uppleva dessa härliga nätter när det inte blir mer än skymning. Tyvärr är det svårt att fånga ljuset på bild. Har väl inte den kamera man ska ha för att lyckas heller. Fick till ett par fina bilder, men åter, det ser mörkare ut på bild än vad det var:
 
 
Den här undre bilden är inte lika bra, lite suddig och så även snyggingen på altanen, men den är mer rättvisande när det gäller ljuset. Bilderna är tagna ca 22.45. Tror solen gick ner 23.10 den här kvällen för att sedan gå upp igen 02.15. Det behövs inte mycket lampor!
 
Fast natten som var hade vi årets första (för oss) åskväder. Vaknade ca 02.30 av att det dundrade och var uppe en halvtimma och tittade. Blev inget hejdundrande, men rejält med regn. Så himla lägligt då att ha hällt ut lite blåkorn innan!
 
Passade oss bra med mulet idag när vi behövde åka och handla och fixa lite annat! Till i morgon utlovas det grillväder igen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0