Husras

Här har varit väldig dramatik idag. Ett hus har rasat. Ramlat ner på marken och krossats. En död. Om det beror på själva raset är tveksamt. Kan dölja sig något slag av annat drama bakom det hela.
 
Svalorna gillar ju att bygga bo under utskjutande tak. Vi har försökt att hänga upp viftande tyger och liknande för att få dem att låta bli att bygga, åtminstone i de områden där vi går. Vi vet ju sen tidigare att de blir väldigt stressade när de väl har ungar och vi går mellan våra hus och de har sitt bo mitt i vårt gångstråk.
 
Men de envisas att bygga ändå. Så självklart fanns där ett bo nu när vi kom upp. Men idag på förmiddagen hände det oförklarliga; boet hade rasat ner på marken.
 
I resterna av boet ligger en vuxen död svala. Utanför i gräset ligger tre levande ungar. Föräldrarna, som blev galna förut när vi gick där, är nu hysteriska varje gång vi passerar. Vi försöker gå omvägar för att inte störa för mycket..
 
De fortsätter ändå att mata ungarna, som verkar oskadda. Men självklart är det ju ett utsatt läge för dem där på marken. Utan väggar eller tak, som de normalt brukar ha. Till kvällen/natten väntas regn, vilket inte lär vara något de är vana vid. Blir svårt att hålla värmen.
 
Så vi ställde dit en pappkartong bredvid dem. Återstår att se om de är smarta nog att få ungarna att ta sig in dit.
 
 
Återstår nu att se om de lever i morgon. Det finns säkert många som kan tänka sig ungarna som lite nattamat...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0