Pippisar och pioner

Svalungarna lever än. Det lustiga är att i går morse fanns där en fjärde unge. Vi ställde ut en pappkartong med öppningen mot dem i går och tänkte att de skulle flytta in där och få skydd mot sol och regn. Men det gjorde de inte, de flyttade in UNDER den! Men rejält skyddade är de ju. Utom den fjärde. Den ligger en bit ifrån och gör inga ansatser att flytta ihop med de övriga. Trodde den skulle vara borta i morse, men den är fortfarande kvar. Återstår att se hur dramat utvecklar sig...
 
I går började dagen mulet och tråkigt, blev en del tapeter nedrivna i rummet vi renoverar/bygger. Ett tag innan middagsdags klarnade det upp och blev en härligt varm och solig kväll! En kväll gjord för grillning, altanhäng och bastu!
 
Ungefär det samma i dag, men uppklarningen kom redan på förmiddagen så det blev även solstol före grillning och altanhäng. Bastun har vi kvar att njuta av. Dessvärre lovas regn till natten. Men, jag tar det hellre den tiden på dygnet!
 
Lite hann det göras i det pågående rumbygget; brädväggen har påbörjats. Det är gammalt altanvirke som återanvänds. Det fick ligga lite för länge och blev lite angripet, så jag jagade det med högryckstvätten förra sommaren för att få bort all skit, och det blev bara snyggare!
 
 
Det andra rummet i blivande fick upp brädvägg i går, men det ska målas, så det får bli en senare historia. Dessutom är det en annan sorts brädvägg.
 
En helt annan historia är våra fina pioner. Planterades för ca fem år sen, och nu börjar de blomma rejält. Fortfarande finns mycket knoppar kvar, men så här fina är de redan!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0