Vänkraft och växtkraft

Kom hem igår och efter lite telefonstrul och felkörningar dök hon upp här, bästisen från förr. Så roligt när man återser en människa efter sådär 25 år och man bara kan ta vid där man slutade.
 
Vi fick en jättemysig kväll och har haft en lika mysig dag i dag innan hon åkte hem igen. Tack för att du kom!
 
Som vanligt har det ju växt mer än det ska på vissa ställen och mindre på andra medan man är borta. Ogräset Balsamin (tror jag det heter) växer med en totalt vild kraft på den gamla gödselstacken, vilket även tistlarna gör. Faktum är att även tistlar är vackra om man inte behöver gå i närkamp med dem:
 
 
Balsaminen också:
 
 
Av vännen fick jag också en jättefin Krysantemum, mycket välkommet när de gamla penséerna definitivt lagt ner under semestern:
 
 
 
 

Vemod/ångest/stress

Det känns som sista kvällen på sommaren, men så är det nog inte. "Bara" sista kvällen på semestern och sista kvällen här uppe i stugan. Men känns gör det. Tungt. Vardagen tränger sig på. En massa funderingar över hur framtiden bäst ska lösas. Vad som kommer att finnas kvar och inte. Hur det ska hanteras. Vilka val jag ska göra och vilka val andra gör åt mig. Kort sagt ser det ovisst ut för hösten. Och såklart blir jag stressad av det.
 
Försöker skjuta det framför mig. Men snart måste besked ges och beslut tas. Helst under nästa vecka. Usch.
 
Men strax är det dags för sista bastusessionen för den här semestern. Den ska njutas av, så även sjödoppet som hör till.
 
Badat en väldig massa har vi gjort de senaste dagarna i det härligt varma soliga vädret. Termometern  har pendlat mellan 25 - 27 grader, och då är det så himla skönt att bara ha några steg ner till sjön och svalka sig. Vi har det fantastiskt bra här!
 
I morgon är det dags för hemfärd. Känns som sagt vemodigt men det som lyfter det hela är att jag/vi får besök av min gamla borttappade och numera upphittade kompis. Uppgjort är att hon kommer till oss ungefär samtidigt som vi kommer hem. Sågs senast hemma hos henne januari. Det ska bli superkul!

Härligt, ljuvligt, underbar!!!!!

Härliga dagar, ljuvliga tider och underbart har det varit sedan kvällen mot förra lördagen. Då kom Ebba! Trots den sena timman alert som ett yrväder och lät sig bäras in av mig som om det var dan innan vi sågs. Sen dess har det varit full fart från morgon till kväll.
 
De första dagarna släpade vädret lite efter, men sedan har det blivit bättre och bättre. Både Ebba och hennes föräldrar har varit på fisketur, det har badats i poolen och det har bakats sandkakor och vi har dansat och jagat varandra runt buskarna. Med andra ord haft helt fantastiska dagar!
 
 
Kim och Markus kom natten mot måndagen och gjorde tillvaron ännu trevligare. Det är absolut en av höjdpunkterna i livet att få sitta, när lilla barnbarnet har lagt sig, och småprata om stort och smått med de vuxna barnen och deras respektive! Att tiden rusar iväg och det lätt blir lite för sent får man ta.
 
Idag gav sig hela gänget iväg och tystnad råder. Men så ska det vara. Var sak har sin tid. Vi har njutit av sällskapet av barn och deras familjer och nu ska vi ta vara på de sista dagarna semester.
 
Verkar ju som vi har sådan tur att de bästa dagarna vädermässigt blir dessa sista!
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy days!

I morse fick vi veta att vi har besök att vänta i kväll; ÄNTLIGEN får vi träffa Ebba igen! Och hennes fina föräldrar såklart!
 
Har varit lite osäkert om när de skulle dyka upp, så beskedet var väldigt välkommet.
 
Gungställningen har ju stått färdig några dar, men nu blev det race för att få upp själva gungorna och fixa sand till sandlådan. Nu är allt äntligen färdigt, lite eld i baken är vad som behövs ibland!
 
 
På söndag eller måndag kommer Kim och Markus också! Sååå roligt att få hit så många det går. Vickie saknas ju, men utan semesterdagar är det ju svårt!
 

Sommarnöjen

Har väl inte direkt haft nån värmebölja här de senaste dagarna, men ändå betydligt bättre väder än vad som utlovats! Regn och snudd på drivis sa prognosen, men inte ens regn har det blivit.
 
Solstolen har nyttjats, grillen har nyttjats och även så altanen för att äta det grillade. Norrländsk sommar. Det är ju ändå så att drygt 100 mil från den södra spetsen av landet är det lite svårt att få samma väder. Alla gånger. Fast det händer. Det händer att vi har bättre. Fast inte just nu. Men OK ändå! Varför gnälla eller sörja över det man inte kan påverka? Gläds över det som är!!!
 
Något att glädjas över är den jättefina och rejäla gungställningen som kära maken har tillverkat. För självklart måste Ebba kunna gunga när hon kommer hit! Att jag i flera år har sagt att jag vill ha en gunga har inte tagit skruv, men nu finns en gungställning stor nog för gunga både till mig och Ebba!
 
 En liten sandlåda blev det också. Den ser mindre ut än den är, det är gungställningen som är STOR! Den ska ju hålla inte bara för lilla Ebba utan även för mig! : )
 

The days goes by......

Dagarna har flutit in i varandra, den ena skönt lik den förra. Enda som ändras är vädret. Tror det var i lördags vi hade den senaste riktigt varma dan, när det blev flera dopp samt att jag tog den årliga slåttern med lien - i sjön. Försöker hålla undan vass och sjögräs så det inte växer igen i vår lilla vik. 
 
Sedan har det varit lite svalare väder, men ändå en del sol.
 
I går morse var det rejält kallt och jag passade på att måla väggarna i rummet vi håller på att renovera. När man vet att det bara behövs en målning till för att det ska bli klart, kliar det ju i fingrarna, så i förmiddags blev det färdigmålning.
 
 
Dörr ska på plats, några lister fattas, men i övrigt är det det roliga kvar; att inreda rummet! Vi har en del riktigt roliga idéer, inväntar dåligt väder för att sjösätta dom!
 
Var ju inget kul väder i förmiddags heller, så efter målningen gjorde vi stadsturen vi pratat om; ville gå lite på reor samt att det i slutet på augusti kommer en tillställning jag behöver en lämplig klänning till. Maken behövde dessutom gå på favvoställena Jula, Biltema och sånt.....
 
Vi blev båda nöjda; han hittade vad som behövdes och det gjorde jag till stor del också. På Monki hittade jag två passande klänningar och eftersom det var halva priset och jag hade svårt att välja, blev det båda två. I övrigt bikini, shorts och flipflops.
 
Här den ena klänningen:
När vi kom hem hade det klarnat upp, men blåste hängde i fortfarande. Samtidigt är det en viss tjusning att titta på en sjö där det går vita gäss:
 
Fast de var kanske lite svårt att fånga gässen.... men grillmiddag blev det så klart!
 
 
 
 
 

Tokrace

I går strax efter 13 åkte vi hemöver för att klippa gräs och ut och jobba. Efter diverse fipplande som att den enda lokala pizzerian som vi tänkt fixa mat från hade bommat, hämta paket, bedrövliga hamburgare istället landade vi hemma i grönskan.
 
Den var rejäl.
 
Klipparen kördes på högsta nivån. Det såg ut som en stubbåker efteråt. Idag ställdes nivån på klipparen ner och resultatet blev ok. Fick kratta upp en del "hö".
 
Varmt och soligt väder i kombination med detta resulterade i MÅNGA bromsbett! Tack och lov för Tee Trea Oil!
 
Vid 13.30 ca vände vi åter norrut. Kära maken hade varit på diverse olika butiker under dagen och fyllt på av vad som kommer att behövas. Som tex denna bäddsoffa:
 Bild lånad från IKEA
 
Den ska så småningom stå det andra av de två rum som vi håller på att tillverka. Men innan det blir klart får det stå i det vi nu håller på med.
 
Det kommer att bli klart så fort det blir några regniga dagar. Fast nu har det ju lovats sol framöver.....!
 
Hur som helst, så känns det så himla bra att vara tillbaka här i stugan igen!!!!!! Allt löser sig och fixar sig i sinom tid! Som vanligt har vi mer planer på vad vi vill hinna göra än vad som hinns med....
 
Om en knapp vecka får vi finbesök här, så vi kommer nu att lägga tid på att se till att det som behöver funka då, kommer att funka! Får duga så!
 

Spisbytarelände

I förrgår stektes det champinjoner, vitlök och annat gott som skulle ingå i en ljummen sallad till vårt grillade. Det blev alldeles väldigt gott, tack Vickie för receptet som skulle blivit nåt annat egentligen!

Men, senare på kvällen upptäckte vi att trots att spisen sedan länge var avslagen, så lyste fortfarande lampan som talar om att en platta är på. Spisen är ca 25 år gammal och har på senare år betett sig lite halvkonstigt; ugnen blir extremt snabbt varm, någon platta tar väldigt lång tid på sig att bli varm osv. Känns olustigt att ha en spis i huset som man inte vet om den tänker börja brinna, så det var bara att inse att det är säkrast att skaffa en ny.  

Så gårdagseftermiddagen tillbringades med att införskaffa en ny spis. Och försöka få in den. Det sket sig snabbt. Nån liten mutter som skulle hålla ett litet hjul vars uppgift var att kunna rulla spisen, var försvunnen, så spisen haltade. Packa in i emballaget, in i bilen och tillbaka till affären? Nej. Leta ny liten mutter och försöka få dit den! Mutter hittades och limmades. Yes, vi lyckades!

Idag återstod att få spisen på plats. SJÄLVKLART visar det sig att den nya spisen är en HALV centimeter bredare än den gamla och såklart inte kommer in på plats mellan skåpen. Efter en del kliande i huvuden inser vi att det finns faktiskt bara ett sätt, plocka bort ett skåp…..

Det skåpet har en list mot väggen för att kunna öppna dörren i 90 grader och den listen kan då förminskas =  nog med plats för både skåp och spis. Men ett jävla göra som innebar att nån kakelplatta måste förnyas, även så någon platta på vår tegelvägg.

 
En ny passbit ska nu då tillverkas och skåpet tillbaka och spisen in. Kakelbitar och tegelbitar ska letas upp och försöka fås till att se ut som de alltid suttit där.... Men det ska nog fixa sig, nån dag....!
 
 

Morden i Dalarö

Nu är tyvärr våra fågelungar borta. Uppätna. Naturens gång, javisst, men ändå tråkigt. Sen några dagar hade de flyttat sig från under kartongen vi ställt dit, till i den. De hade vuxit rejält, så det började nog bli för trångt under.
 
De hade också börjat öva rejält att flaxa med vingarna, nästan så de lättade och hade nog varit flygfärdiga om bara några dagar.
 
 
I förrgår kväll såg vi en katt som strök runt husen och skrämde iväg den. Men den hade nog redan hunnit få korn på att här fanns godsaker. I går kväll upptäckte vi att kartongen hade blivit vält och stod med öppningen uppåt. Kvar fanns en unge. I morse var den också borta.
 
Inget ont som inte har något lite gott med sig; nu slipper vi bli anfallna av föräldrarna varje gång vi är ute! De har skrikit och störtdykt mot våra huvuden så fort vi visat oss ute, det är skönt att slippa. Men efter att ha följt ungarnas tillväxt i över en vecka hade det varit roligt att se dem för egen maskin lätta från boet!
 
 
 

Secondhand

Halvmulet väder igår och vi tänkte oss en tur till stan; maken skulle ha lite virke från Byggmax, lite annat från några andra ställen, och jag skulle kunna dumpas i stan och se om det jag ville ha fanns på lämplig rea.
 
Så, vad händer? När han körde ut ur carporten visade det sig att han hade punktering. Stryk alla planer och gör om!
 
Följde ändå med, tänkte att det kan vara lite nice att se vidare vyer än bara tomten och Vännäs. Första anhalten blev då efter att nödhjulet lagts på däckfirman utanför Vännäsby. Granne med något som heter Returcentrum. Frågade maken vad det var och han trodde det var en återvinningsanläggning för miljöfarligt avfall. Men jag såg att folk gick ut därifrån med påse i handen, vilket mer pekar på att man inte lämnar, utan får/tar/hämtar något där.
 
Så medan han fixade det punkterade däcket så ägnade jag en timma på en jättestor secondhandbutik! Kom ut med två stycken fina toppar, en potatisskalare, en grilltång (båda saknade hos oss) och tre böcker, allt till det facila priset av 58:-!
 
Vet inte hur länge den där butiken funnits där, men missad är den och åter kommer jag att komma!

Pippisar och pioner

Svalungarna lever än. Det lustiga är att i går morse fanns där en fjärde unge. Vi ställde ut en pappkartong med öppningen mot dem i går och tänkte att de skulle flytta in där och få skydd mot sol och regn. Men det gjorde de inte, de flyttade in UNDER den! Men rejält skyddade är de ju. Utom den fjärde. Den ligger en bit ifrån och gör inga ansatser att flytta ihop med de övriga. Trodde den skulle vara borta i morse, men den är fortfarande kvar. Återstår att se hur dramat utvecklar sig...
 
I går började dagen mulet och tråkigt, blev en del tapeter nedrivna i rummet vi renoverar/bygger. Ett tag innan middagsdags klarnade det upp och blev en härligt varm och solig kväll! En kväll gjord för grillning, altanhäng och bastu!
 
Ungefär det samma i dag, men uppklarningen kom redan på förmiddagen så det blev även solstol före grillning och altanhäng. Bastun har vi kvar att njuta av. Dessvärre lovas regn till natten. Men, jag tar det hellre den tiden på dygnet!
 
Lite hann det göras i det pågående rumbygget; brädväggen har påbörjats. Det är gammalt altanvirke som återanvänds. Det fick ligga lite för länge och blev lite angripet, så jag jagade det med högryckstvätten förra sommaren för att få bort all skit, och det blev bara snyggare!
 
 
Det andra rummet i blivande fick upp brädvägg i går, men det ska målas, så det får bli en senare historia. Dessutom är det en annan sorts brädvägg.
 
En helt annan historia är våra fina pioner. Planterades för ca fem år sen, och nu börjar de blomma rejält. Fortfarande finns mycket knoppar kvar, men så här fina är de redan!
 
 
 
 
 

RSS 2.0